Gușă:"Statul paralel a avut mereu obsesia de a prelua presa liberă precum Realitatea"

Wednesday, 03 April 2019, 23:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Acționarul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat, în emisiunea "Legile Puterii", moderată de Denise Rifai, că statul paralel, în special prin binomul Coldea - Kovesi, au avut mereu obsesia de a pune mâna pe Realitatea TV. Gușă a mai spus că Realitatea TV este prima televizunue de știri din România și că nu există stat în spațiul Euroatlantic care să nu sprijine o televiziune legendară atunci când are probleme.

"Realitatea TV este prima televizunue de știri din România. Nu există stat în spațiul Euroatlantic care să nu sprijine o televiziune legendară atunci când are probleme.

Doar România a rămas o țară securistică. CNN, acum 15 ani, a fost în dificultate și a fost ajutată de statul american. România, fiind un stat securistic, este condusă prin dezbinare. Patronii de presă m-au sunat și și-au oferit sprijinul, dar nu am citit niciun editorial, în care vreun jurnalist, tânăr sau bătrân, să scrie o analiză a deciziei care a lovit Realitatea. Lipsa de opinie din partea presei mi-a lăsat un gust amar.

Este un gest care trage un semnal de alarmă că egoismul ne va distruge. Nu vom pregeta să epuizăm toate canalele de a ține Realitatea în viață. Eu, cel puțin, de la Realitatea nu mi-am plătit nici măcar o factură la telefon sau un plin de benzină. Nu este ușor să lupți cu statul care te trimite la plata restanțelor atunci când pui întrebări deranjante. a spus Gușă", a spus Cosmin Gușă.

"Dacă vreun procuror ar fi curios să cerceteze atacul la libertatea presei din România, atunci ar trebui să înceapă cu Realitatea TV, pentru că va ieși la iveală obsesia celor din statul paralel față de presa liberă reprezentată de postul nostru.
Sper ca încă să se mai facă ceva bine. Dosarele judecătorilor sunt la Coldea și ai săi. În istoria lui Coldea nu există decât invidie pe faptul că n-a putu pune mâna pe Realitatea TV. Postul nostru a emis și din cort. Istoria Realității TV nu se leagă doar de alegerile din 2016", a mai spus acționarul Realitatea Media.


"Legat de K2, a existat aceată misiune de a prelua Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vântu, care era obsesia lui Coldea și Kovensi, iar mai apoi a devenit Ghiță obsesia celor lor, dar, din fericire, până la urmă Ghiță le-a dat de gol binomul. Dosarele deschise pe numele lui Kovesi sunt ca urmare a plângerilor lui Ghiță și probabil că el nu este singur în acest demers", este de părere Cosmin Gușă.

Întâlnirea cu Ghiță. Dacă voiam să mă ascund, mă ascundeam

"Legat de întâlnirea mea cu Sebastian Ghiță, nu a fost una de negociere pentru că avem public diferit. Oripilarea era legată de disperarea unora că aș fi aflat de la Ghiță lucurui ascunse care i-ar fi incriminat, dar și că presa românească ar putea deveni liberă și solidară. Este clar că dacă voiam să mă ascund, mă ascundeam. Nu mă lăsam fotografiat.
Cioloș nu e un lider politic, nici Dragnea nu este un om politic, pentru că trebuie să ai spirații. Partidele au bani de la buget, din banii noștri și își pregătesc pachete ca să intre pe televiziuni pe siteuri, prin mass-media. Realitata rămâne liberă, dar asta nu înseamnă că refuzăm spoturile bine făcute", a mai spus Gușă.

 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri