Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gușă: PSD, un partid baronizat, cu acțiuni la purtător. Face de rușine inclusiv istoria PSD

Friday, 17 November 2017, 20:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că suntem într-un film. Real, din păcate, care s-ar putea intitula ”PSD, de-a râsu'-plânsu'". Pe de o parte, îți vine să râzi că o structură care conduce România se dedă la asemenea scenete rupte de realitate, oameni care s-ar reclama ca fiind oameni serioși”, a declarat Cozmin Gușă.

Îți vine să râzi când vezi că PSD participă la asemenea simulacre, fiecare din ei știind că nimic din ce se discută acolo nu e conform realității, a precizat consultantul politic. Este și de plâns, a explicat acesta, întrucât ei coordonează majoritatea. Au acest rol de a conduce un stat complicat de condus, iar într-o ședință considerată a fi serioasă se iau asemenea decizii total rupte de realitate.

”Dragnea, oricum ar fi, dacă a acceptat demnitatea de lider PSD, avea datoria să se comporte responsabil. Un Liviu Dragea responsabil le-ar fi spus colegilor că au probleme. Ar fi recunoscut că lucrurile care se spun acolo sunt destul de grave. Ar fi spus 'O să lupt pentru nevinovăția mea, dar haideți să ne pregătim și de un scenariu negru'. Responsabilitatea lui de lider de partid ar fi trebuit să fie asupra menținerii guvernării", a arătat Cozmin Gușă.

În opinia sa, PSD a ajuns ca un partid cu acțiuni la purtător. ”Se iau niște decizii, nu se știe cine le instrumentează. Nu poți să fii un partid mare și să te comporți în felul în care te comporți”, a completat consultantul politic. 

Baronul - lipsă de instrucție, dorință de-a devaliza bugete

Cozmin Gușă a realizat și potretul baronilor politici de azi, prezenți în PSD și în controversatul Tel Drum.

”Baronul poltic se caracterizează prin lipsa de instrucție și prin dorința de a devaliza bugete. Conducerea României este baronizată”, este de părere consultantul politic. 

În timpul declarațiilor de după CEx PSD, chipul extrem de expresiv al premierului Mihai Tudose trăda o lipsă de participare efectivă la ceea ce se întâmpla acolo, a remarcat Cozmin Gușă. ”Avea o privire sumbră, pământie”.

Din reacția de astăzi a PSD, înțelegem că ei știau mereu de acest stat-paralel, dar nu l-au reclamat decât acum, când Dragnea are probleme în Justiție, spune consultantul politic. ”Conștiința PSD e că liderul lor a făcut parte din acest stat-paralel, a negociat dosare alături de el, a participat alături de fosta conducere a SRI la evenimente”. Ei sunt perplecși că folosește partidul pentru a-și rezolva problemele”, a explicat acesta.

Între timp, însă, suferă România, a subliniat Cozmin Gușă.

”Statul-paralel la care se referă ei pot să fie elemente din conducerea lui Băsescu, care într-adevăr s-a conturat ca o grupare de acest fel, însă asta a trecut de mult. Azi, acest stat-paralel este mai degrabă un stat controlat de baroni prin aceste acțiuni la purtător, ei devalizând bugetele locale în favoarea unor firme”, a explicat consultantul politic. 

Acest CEx al PSD care tot ia decizii ciudate apare ca un fel de ospiciu, este de părere Cozmin Gușă.  ”Atât de grav e ceea ce s-a intâmplat, chiar dacă nu pare. Aceasta e decizia, Guvernul se va supune acestei decizii, România se va supune acestei decizii”, a conchis consultantul politic.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ