Gușă: "Cu retorică violentă, Ghiță poate acapara chiar și 15% din electorat"

Tuesday, 12 March 2019, 11:25 Sursă: REALITATEA.NET

Consultatul politic Cozmin Gușă a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că mesajul de violență promovat de candidatul PRU este o declarație clară de luptă electorală, în care Ghiță forțează un asemenea gen de mediatizare, menită să atragă atenția electoratului.

Adaugă părerea ta

Cozmin Gușă nu este, totuși, de acord cu declarațiile lui Sebastian Ghiță și consideră că aceasta a fost făcută intenționat, tocmai pentru a atrage electorat precum cel de la fostul PRM, condus de Corneliu Vadim Tudor.

"E o declarațe greșită, așa ceva nu se face. Cunoscându-l de la distanță sau aproape, analiza, asta trebuie să facem acum, analiza e că a făcut declarația în mod intenționat, de cand și-a luat noua haină pe el, de candidat la europarlamentare, din partea Partidului România Unită. Bazându-se pe faptul că aceste amenințări cu violența, chiar dacă vor fi taxate de o mare parte din electorat, va avea relevanță pentru categoria de electorat care nu e reprezentată. Nu mai avem nici PRM, nici PUNR, nici Diaconescu, e un rezervor mare de voturi în zona electoratului care primește asemenea declarații, își varsă năduful prin vocea unui lider extremist.

Cozmin Gușă este de părere că este o declarație clară de luptă electorală, în care Ghiță forțează un asemenea gen de mediatizare, menită să atragă atenția electoratului. Consultantul politcic este ferm convins că, în public, e greu să ste întorci de pe drumul ăsta când ai pornit-o pe acest drum al amenințării cu violența.

"Să vedem cum va rezista la retorica pe care a ridicat-o și care vor fi argumentele lui în continuare. Pentru o mare parte din electorat, e inacceptabil. În condițiile luptei există o parte din electorat care îngurgitează mesaje de forță, violență, care sugereaza autoritate. Într-un stat în care autoritatea pare că nu mai există, Sebastian  Ghiță încearcă să atragă atenția cu acest gen de declarații.

Consultantul politic a concluzionat că există un bazin măsurat între 10-15% sigur care ar vota un partid naționalist, cu tenta extremă și că acel electorat nu e luat de nimeni. El spune că dacă Ghiță reușește să acopere cu mesajul către acea zonă de electorat, alături de alți candidați puternici, are șanse să ajungă la 15%.

Alte articole din: Ultimele Stiri