Sebastian Ghiţă în faţă Curţii Supreme: Am probleme cu plata facturilor

Monday, 29 June 2015, 19:18 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Deputatul Sebastian Ghiţă a spus, marţi, la instanţa supremă, că din cauza sechestrului extins pe bunurile şi conturile sale se află în imposibilitatea de a face plăţi fireşti, precum la energie electrică, apă sau gunoi, adăugând că prin această măsură nu este lăsat să trăiescă şi să existe.

 

Update 10:20.  Sebastian Ghiță a declarat, în fața ICCJ, că sechestrul pe care îl are pe conturi îl împiedică să își ducă existența și să își plătească facturile: ”Sunt primul cetățean din România cu sechestru nelimitat. Am probleme să plătesc facturile. Nici eu nu funcționez altfel decât dumneavostră, și eu plătesc facturi la apă, gaz. Ca orice om din țara asta, chestiunea(n.r. sechestrul) mă împiedică să exist”, a spus acesta. 

Pentru că nu poate părăsi Ploieştiul, dar vrea neapărat să ajungă la procurorul general al României, Sebastian Ghiţă s-a adresat ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru a-l ajuta să ajungă faţă în faţă cu Tiberiu Niţu.

"Menţionez că doresc să prezint informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă (...). Am convingerea fermă că nu pot dezvălui aceste aspecte unei alte persoane deoarece mă tem pentru mine şi pentru familia mea şi pentru cunoscuţii mei, având în vedere gravitatea lucrurilor'', le-a scris Sebastian Ghiţă procurorilor.

Omul de afaceri a mai solicitat ca premierul Victor Ponta, fostul preşedinte Traian Băsescu, vicepremierul Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea să fie citaţi ca martori în dosarul său. Motivul: toţi ar fi participat alături de el la evenimentele despre care vrea să facă dezvăluiri. 

Sebastian Ghiţă a vorbit despre o răzbunare în ceea ce priveşte dosarul său, dar şi de abuz din partea anchetatorilor care au pus sechestru pe conturile a peste 50 de firme.

"Azi, să sechestrezi conturile unei firme fără un minim de dovezi e un abuz. Nu poți să te trezești cu conturile blocate, în România, doar aşa că vrea un procuror. Nu se poate. Să pui sechestru pe contul de pensii a maică-mii, pe un coafor, pe nişte firme cu care eu nu am legătură, pare un fel de răzbunare. Împingerea societății către un control din partea procurorilor şi un control din partea serviciilor de informații e greșită", a declarat, la DNA Ploiești, Sebastian Ghiță.

DNA a pus sechestru pe firmele controlate de Sebastian Ghiţă

 

“Aşa cum mi-a zis Blaga în uşă, la Senat: 'Sebi e prea mult'. Cred că e prea mult şi cred că, să trăim cu pumnul în gură, ameninţaţi şi şantajaţi nu se poate", a spus Sebastian Ghiță, în cadrul unei intervenții telefonice, la un post de televiziune.

Ghiţă le-a cerut procurorilor de la DNA Ploieşti să ridice sechestru pus pe bunurile lui şi ale apropiaţilor.

“Procurorul s-a purtat extrem de frumos cu mine şi mi-a spus – domnule, aşa aţi făcut voi legea în Parlament. Eu dacă am suspiciuni tre să vă blochez. Când îndepărtez suspiciunile, vă eliberez- omul are dreptate! a mai spus Ghiță, la același post de televiziune.

Sebastian Ghiţă e urmărit penal în dosarul cumnatului lui Victor Ponta. Deputatul are interdicţie de a părăsi Ploieştiul şi nu-şi poate exercita funcţia în Parlament.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri