Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ghiță: Vali Zgonea mi-a zis că nu pot asista la numărarea voturilor. Nicio supărare. Suntem prieteni

Wednesday, 30 March 2016, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

"Câțiva colegi mi-au spus că am voie, că pot asista la numărarea voturilor. Ulterior, președintele Vali Zgonea mi-a zis că nu pot să o fac. Nicio supărare. Cred că toți colegii suntem prieteni între noi", a spus Ghiță.

Întrebat despre referirea făcută, în cadrul discursului susținut de la tribuna de plen a Camerei Deputaților, potrivit unor posibile două dosare aflate pe rol, în care ar fi implicat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, Ghiță a răspuns că nu a aflat de la Zgonea despre acestea: "Nu știu de la el", a spus Ghiță. 

 

Sebastian Ghiță, salvat de colegi. Cererile pentru reținere și arestare, respinse

 

 Parlamentul a făcut scut în jurul lui Sebastian Ghiță. Plenul Camerei Deputaților s-a reunit astăzi și a respins atât reținerea, cât și arestarea preventivă a deputatului. Cererea pentru reținere a fost respinsă cu 121 de voturi pentru și 167 împotrivă, în timp ce arestarea a fost respinsă cu 106 voturi ”pentru” și 176 de voturi ”impotrivă”. Reţinerea deputatului Sebastian Ghiţă a fost avizată, marţi, de Comisia Juridică, însă nu și arestarea! Un număr de 11 deputaţi au dat aviz favorabil pentru reținere, în timp ce doar 10 deputați din 21 au votat pentru arestarea sa. Procurorii DNA îl acuză de şantaj, dare de mită şi cumpărare de influenţă. Sebastian Ghiță a susținut un discurs în care le-a spus colegilor să nu respingă cererile de reținere și arestare. Acesta a mai precizat că de peste un an i se sugerează să facă denunțuri împotriva lui Victor Ponta.

 

Surse: Firmele apropiate lui Ghiță, verificate. DNA a cerut contracte de la patru ministere 

Ziua şi problemele pentru Sebastian Ghiţă. După ce au cerut arestarea deputatului, procurorii iau acum la puricat contractele încheiate de statul român cu unele firme apropiate lui Ghiţă. Potrivit unor surse, obținute în Exclusivitate de Realitatea TV, DNA a cerut documente de la patru ministere şi alte cinci instituţii, printre care şi Secretariatul General al Guvernului.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ