Ghiță nu mai revine în țară nici cu mandatul anulat! "Cine" este cauza?

Thursday, 07 March 2019, 16:34, Sursă: REALITATEA.NET

Sebastian Ghiță a anunțat că nu revine în țară din Serbia pentru că, susține el, Laura Codruța Kovesi încă are apropiați care îi pot face rău.

Adaugă părerea ta

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a reacționat la scurt timp după ce autoritățile au decis anularea mandatului european de arestare emis pe numele său.

"Pot să spun că e o veste bună pentru mine și trebuie să adresez mulțumiri judecătorilor care au luat această decizie și tuturor judecătorilor care au avut răbdare în acești cinci an să vadă petrecându-se în fața dânșilor aceste situații, unele tragice, unele hilare. Unele nemaiîntlânite. Totodată cred că ar trebui să mă bucur pentru că poate odată cu astfel de decizii societate românească resșește să se așeze. Cred că toți suntem datori să respectăm deciziile judecătorilor mai ales când acestea nu mai sunt influențate de probe falsificate. Ne înjurăm și ne bălăcărim unii pe alții cu o energie demnă de cauze mai bune", a declarat Sebastian Ghiță la Realitatea TV.

Sebastian Ghiță a anunțat că nu revine în țară din Serbia pentru că, susține el, Laura Codruța Kovesi încă are apropiați care îi pot face rău. 

"Nu cred că decizia de a reveni în țară o pot lua așa repede. Trebuie să mă sfătuiesc cu avocații mei. Nu cred că discipolii doamnei Kovesi, Vartic, Bulancea, vor renunța la metodele care i-au consacrat. Acelea de a resta oameni, de a aresta oameni și martori. Cred că este mai important un cadru legislativ bun, care să dea șansa fiecărui cetățean să traiască fără frica abuzurilor cuiva.

 

Sebastian Ghiță este convins că pe numele lui sunt fabricate zece dosare, nu unul singur, pentru momentul când se va întoarce în țară. El spune că cei din conducerea țării ar trebui să asigure fiecare om că nu i se va fabrica dosare, că nu se mai pot întâmpla falsuri. Adică, un cetățean să nu mai fie arestat cu probe falsificate de către un procuror, mințind judecătorii, amenințând martorii în sediul Înaltei Curți.