GALERIE FOTO. Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a sosit la București

Monday, 21 September 2015, 00:50, Sursă: REALITATEA.NET

Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România, a sosit în București, în această seară. Oficialul american a aterizat pe aeroprtul Otopeni și a fost întâmpinat de însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane.

Adaugă părerea ta

Fotografiile au fost postate pe pagina de facebook a Ambasadei SUA la București.

Președintele României Klaus Iohanns îl va primi luni, la Palatul Cotroceni, pe nou ambasador al SUA la București, Hans Klemm, cu ocazia prezentării scrisorii de acreditare, informează Admnistrația Prezidențială.

Astfel, potrivit programului anuntat pe site-ul Presedintiei, luni, la ora 18.00, va avea loc "primirea, cu ocazia prezentarii scrisorii de acreditare, a domnului Hans Klemm, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii in Romania".

Hans G. Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, miercuri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat al SUA, in prezenta secretarului de Stat american John Kerry si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).