Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fost analist CIA: România e "stat vasal" al SUA. Ar trebui căutat contul lui Iliescu din Elveția

Thursday, 30 April 2015, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

"România este ceea ce președintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA", a declarat fostul analist CIA devenit activist politic, Raymond McGovern.

Raymond McGovern a mai declarat că Iliescu a aprobat închisoarea CIA din România deoarece era motivat de banii americani.

"Banii proveniți din impozitele plătite de mine se duc către un individ precum Iliescu și oamenii lui din serviciile secrete. Și ce obținem noi, SUA, din asta? Primim un loc unde să torturăm oameni", a spus McGovern.

Ar fi interesant de investigat contul din Elveția al lui Iliescu și cum fostul președinte a obținut casa de lângă lac, a mai spus fostul analist CIA.

Acesta a mai precizat că îi vine greu să creadă că Iliescu nu a știut despre existența închisorii CIA. Dacă nu a știut asta a fost pentru că nu a vrut să știe.

Intr-un interviu acordat revistei germane Spiegel, fostul presedinte Ion Iliescu a admis, recent, ca a pus la dispozitia CIA un „sediu”.

In interviul acordat Spiegel Online, Iliescu a povestit ca in perioada sfarsit de 2002 - inceput de 2003 „aliatii nostri americani ne-au rugat sa le punem la dispozitie un sediu”. In calitate de sef de stat la acea vreme, Iliescu a aprobat cererea in principiu. De detalii s-ar fi ocupat fostul sef al administratiei prezidentiale si consilier pe securitate nationala Ioan Talpes, afirma Spiegel.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ