Scenariul halucinant al unui membru al Comisiei de control SRI. Dragnea, informator al Serviciului?

Wednesday, 14 March 2018, 09:35 Sursă: REALITATEA.NET

Florian Coldea a afirmat, marți, în timpul audierii din Comisia SRI, că "erau politicieni voluntari care solicitau întâlniri pentru a oferi informații conducerii SRI". Acum, deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei, se întreabă dacă nu cumva era şi Dragnea un informator al SRI.

Adaugă părerea ta

"Florian Coldea a declarat ieri în cadrul audierilor din Comisia de control a SRI că au existat politicieni care se declarau voluntari să ofere informații și solicitau pentru acest lucru întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informații", arată deputatul USR, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control, potrivit stiripesurse.ro. "În acest context l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre acești politicieni voluntari era și Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informație, și anume celebrul “nici nu confirm nici nu infirm”. Menționez că în alte situații, ofițeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegațiile pe care le-au considerat neadevărate", continuă liderul USR.

Coldea a mai explicat că anumiți politicieni, când au văzut că relațiile instituționale cu oficiali ai SRI nu le asigură protecția în fața legii, au început să atace instituția. Fostul numărul doi din SRI l-a oferit ca exemplu în acest sens pe Sebastian Ghiță, fugit astăzi în Serbia, mai spune Viziteu.

"În ciuda faptului că prezența lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzația că președintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuția în direcția corectă. Am avut senzația, timp de 8 ore, că grija principală a domnului Manda a fost aceea ca nu cumva domnul Coldea să spună ceva ce ar putea aduce prejudicii directe domnului Liviu Dragnea. Probabil așa se explică și discuția privată dintre domnul Manda și generalul Coldea, de aproximativ jumătate de oră, dinaintea începerii audierii.", explică Viziteu.