Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA cere un nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghiţă

Monday, 24 April 2017, 16:03 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă ÎCCJ acceptă propunerea procurorilor, ar fi al treilea mandat de arestare pentru fostul deputat. Ședința în care se va judeca cererea DNA a fost stabilită pentru data de 9 mai. În acest dosar, fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va lua în discuţie cererea procurorilor DNA pe data de 9 mai.

Sebastian Ghiţă a fugit din ţară la sfârşitului anului trecut şi a fost arestat de poliţiştii sârbi, după aproape patru luni de la dispariţie. Acesta se află, în prezent, în arest în Serbia, pentru 60 de zile. 

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat astăzi că actele de la instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă sunt în curs de traducere și s-a declarat convins că vor fi gata „în termenul legal”.

„Ele sunt la traducător de multă vreme. Din momentul în care am început să primim documente, aveam traducătorii pregătiți. Probabil în scurt timp vor fi gata. Eu sunt convins că va fi gata în termenul legal”, a spus Tudorel Toader la sediul ministerului.

Ţara noastră mai are la dispoziţie doar opt zile pentru a trimite dosarul de extrădare pentru aducerea în România a fostului deputat.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ