Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluire bombă. De ce s-a sinucis cel mai mare sponsor al lui Traian Băsescu

Thursday, 27 April 2017, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

,,...In 2004, cand inca, in mod oficial, candidat prezidential era Theodor Stolojan, iar Traian Basescu era seful campaniei electorale, la Dan Radu Rusanu s-a prezentat omul de afaceri Florian Anghelescu. Acesta  i-a dat trei informatii lui Rusanu: 1. ca este un om de dreapta, 2. ca s-a saturat sa dea mita agentilor fiscali care il haituiesc zi de zi si 3. ca a decis sa il sponsorizeze cu un milion de dolari pe candidatul dreptei. Dupa care a batut semnificativ cu palma in geanta diplomat, sugerand ca banii sunt acolo, si l-a rugat pe Dan Radu Rusanu sa faca demersurile necesare pentru a fi primit de Theodor Stolojan.

Dan Radu Rusanu l-a convins pe sponsor ca, pentru inceput, este mai bine sa aiba o intrevedere cu seful campaniei, respectiv cu Traian Basescu, fiindca acesta se ocupa cu strangerea fondurilor. Dupa ce Anghelescu a acceptat, cu conditia ca, in final, sa aiba totusi o intrevedere cu candidatul prezidential, intr-un limbaj codificat, Dan Radu Rusanu a fixat telefonic intalnirea cu Basescu, acesta din urma intelegand ca este vorba de o sponsorizare consistenta. Pe atunci, Traian Basescu era primar general al Capitalei. In aceeasi zi, Florian Anghelescu s-a intalnit cu Traian Basescu. In scurt timp, Basescu i-a comunicat lui Rusanu ca i-a trimis un om de valoare pe care ar dori sa il mai vada. Initial, “valoarea” a fost de un milion de dolari. Ulterior, din informatiile lui Rusanu, sponsorizarea s-a marit la 3 milioane.

In noaptea victoriei lui Traian Basescu, Florian Anghelescu a fost vazut in imediata apropiere a acestuia, fluturand un steag si purtand pe cap inconfundabila sa palarie de cowboy. Imaginea respectiva a fost prezentata pe toate canalele de televiziune.

Dupa instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, sotia lui Anghelescu, Stana Anghelescu, a fost numita consilier prezidential si, in mod oficial, acesta impreuna cu consoarta au intrat in anturajul noului presedinte. Dar Florian Anghelescu a gresit grav.

El a inceput sa se laude cu prietenia sa cu Traian Basescu si implicit cu protectia pe care acesta i-o asigura in fata agentilor fiscali. A facut atat de multe declaratii in acest sens, insotite si de detaliul ca, in final, l-a sponsorizat pe Traian Basescu cu 3 milioane de dolari, incat acesta a ordonat, conform lui Dan Radu Rusanu, executarea lui Anghelescu. Moment dupa care agentii fiscali s-au napustit asupra omului de afaceri cu si mai multa inversunare. Iar sotia lui Anghelescu a fost eliminata din staff-ul de la Cotroceni(...), mai scrie Sorin Roșca Stănescu.

Textul integral pe corectnews.com

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ