Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul PSD, Marian Neacșu: Votul referitor la Ion Diniță va fi reluat săptămâna viitoare

Monday, 27 October 2014, 21:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Deja am convenit că avem ședință de Birou permanent marți și analizăm și celălalt dosar (referitor la deputatul Ioan Adam — n.r.) se află la Comisia juridică și probabil că vom relua săptămâna viitoare votul", a declarat Neacșu, după suspendarea ședinței Camerei Deputaților.

Totodată, vicepreședintele Camerei Deputaților a precizat că, din punctul de vedere al cercetării judecătorești a lui Ion Diniță, nu consideră că este vreo problemă.

"El poate fi cercetat, pentru că știți că nu beneficiază de niciun fel de imunitate, el poate fi cercetat în continuare", a adăugat vicepreședintele Camerei.

Pe de altă parte, Marian Neacșu a admis că "tergiversarea" votului, referitor la deputatul în cauză, nu e una pozitivă și că nu conferă o imagine favorabilă Parlamentului, precizând că mandatul nu este imperativ și nu poate să-i dicteze unui coleg "nici ce să voteze, nici când să voteze și nici cum să voteze".

"Dar când am stabilit la grup o anumită poziție, e bine să o respectăm cu toții. Primul lucrul pe care l-am făcut în acest moment a fost să solicit listingul de voturi, urmează să merg în birou și să văd care dintre colegi nu au mai fost prezenți până la final", a mai spus deputatul PSD.

Deputatul PSD a explicat lipsa cvorumului astfel:

"Am avut, în paralel cu numărarea voturilor pentru funcția de vicepreședinte, și ședința Biroului permanent. Am fost prezenți la ședința de Birou permanent, ne-am întors în sală și am constatat că nu mai sunt suficient de mulți colegi pentru a putea constitui cvorumul de ședință. Au fost 140 și ceva de deputați din 202 cât reprezintă cvorumul de ședință și, în conformitate cu prevederile regulamentare, ședința a fost suspendată", a spus Marian Neacșu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ