Dezvăluiri din culisele PSD. Cum va încerca Dragnea să-i șantajeze, în CEx, pe liderii din teritoriu

Thursday, 20 September 2018, 19:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Liviu Dragnea ar vrea ca Viorica Dăncilă să ameninţe cu demisia în Comitetul Executiv (CEx) de vineri, astfel încât grupul răzvrătiţilor din PSD să facă un pas înapoi, de frică să nu piardă guvernarea, susţin surse din partid pentru adevărul.ro.

Liviu Dragnea va marșa, în CEx-ul PSD de vineri, pe pierderea guvernării, în speranța că va scăpa de o eventuală înlăturare a sa din funcție.

Potrivit surselor citate, el le va reaminti baronilor că demisia lui Ponta din urmă cu trei ani i-a scos de la Putere. Viorica Dăncilă, deşi fidelă liderului PSD, ar refuza acum să intre în jocul lui Dragnea. Paul Stănescu susţine că premierul ar fi de partea sa şi că nu-şi va da demisia din fruntea Guvernului.

Mai exact, jocul va fi următorul: dacă Dăncilă va spune că e dispusă să continue ca premier, atunci Dragnea are şanse mici să rămână în fruntea partidului, au explicat sursele din PSD.

Șantajul este de ambele tabere - și grupul disidenţilor va ameninţa cu ruperea majorităţii, deci pierderea guvernării, scrie adevarul.ro.

Joi, cu o zi înainte de CEx, atât Liviu Dragnea, cât şi cei care îi sunt împotrivă poartă negocieri dure cu filialele care nu au luat încă o decizie în poziţionarea faţă de scrisoarea în care disidenţii îi cer demisia lui Dragnea.

În mod normal, negocierile se duc pe bani sau pe funcţii.

Surse din partid au declarat că negocierile pe funcţii sunt relative, întrucât Liviu Dragnea nu are ce funcţii să acorde acum, iar contractele de la Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu, care merg către primari şi baroni, au fost semnate deja.

Ultima zi de negocieri în PSD, înainte de CEx. Cum se împart taberele, pe judeţe

Pe de altă parte, surse din tarbăra anti-Dragnea au declarat, joi, pentru REALITATEA.NET, că este prea devreme pentru a şti câte filiale au de partea lor, dar până mâine vor încerca să atragă cât mai multe filiale.

Între timp, harta se mai modifică: liderul PSD Vaslui a declarat, la REALITATEA TV, că va avea un discurs diferit faţă de cele două tabere din partid, prin urmare, este indecis. Pe de altă parte, două organizaţii şi-au anunţat sprijinul pentru Dragnea: Neamţ şi Mureş.

Cum încearcă Dragnea şi adversarii să atragă nehotărâţii


 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri