Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a dispărut Victor Ponta în cele mai importante momente: marțea neagră sau pensiile nesimțite

Tuesday, 16 June 2015, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul a plecat în secret să se opereze în Turcia, chiar în săptămâna în care anunţase că va desemna un nou ministru la Transporturi, în locul demisionarului Ioan Rus. Presa a aflat luni, pe surse, că se află în Turcia, însă Biroul de Presă al Guvernului a evitat să comenteze informaţiile. Victor Ponta a confirmat plecarea, personal, abia marţi, pe un cont de socializare.

"Aici am ceva ce era imposibil acasă - LINIŞTE şi ODIHNĂ! Vreau să-i asigur şi pe cei care "se bucură" de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!", a scris şeful Executivului. Guvernul nu se va reuni în şedinţă săptămâna aceasta, deşi vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat să coordoneze activitatea Executivului, până vineri.

În noiembrie 2014, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, premierul a dispărut din nou din viaţa publică, fără explicaţii. Şi atunci vicepremierul Gabriel Oprea a primit delegare să coordoneze Executivul, timp de cinci zile. Surse social-democrate sugerau că Ponta s-ar afla în munţii Orăştiei, pentru a-şi regăsi liniştea în urma eşecului la alegeri. Însă Ponta a fost surprins într-un club exclusivist din Dubai, alături de prietenul lui Sebastian Ghiţă.

August 2013. Statul român încearcă să privatizeze CFR Marfă, cel mai mare operator de transport al mărfurilor, cu peste 8.000 de angajaţi la acea vreme. La şedinţa CSAT în care s-a discutat strategia de privatizare a societăţii, locul lui Victor Ponta a fost luat tot de vicepremierul Gabriel Oprea. Şeful Executivului se afla în vacanţa de vară, în Statele Unite. 

Victor Ponta şi-a mai delegat atribuţiile către vicepremier şi în timpul vacanţei de Paşte. Deşi a sperat că presa nu va afla destinaţia, premierul a fost fotografiat în timp ce se îmbarca în avionul spre New York. 

Marțea neagra- 10 decembrie 2013: „Eu n-am fost marţi aici, n-am scos parlamentari din sală, n-am băgat în sală, eram la Johannesburg. Parlamentul de aia legiferează, nu trebuie să îmi ceară mie voie”, a fost modalitatea în care Ponta a încercat să scape de răspundere. Argumen-taţia suferă pe mai multe planuri, din moment ce Victor Ponta este preşedintele PSD, socrul său este liderul de grup al senatorilor social-democraţi, iar unul dintre oamenii-cheie care au pregătit şi coordonat votul este Florin Iordache, un apropiat al lui Adrian Năstase şi Victor Ponta.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ