Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu, dezvăluiri din jurnalul Elenei Udrea: Este o fiară. Ghiță, Băsescu și Maior ies foarte rău

Wednesday, 11 March 2015, 01:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu e un jurnal pe zile. Este un document de 50 de pagini. E foarte important: începe pe 4 noiembrie și se termină cu: 'm-au chemat la DNA'. Mă pasionează pentru că este un document de istorie. Am punctul de vedere al unui om implicat în toată această ciorbă politică, despre campanie electorală. Începe pe 4 pentru că este jurnalul unei frustrări că nu va ajunge președintele României. Da, Elena Udrea a candidat pe bune și era convinsă că intră în turul doi (...) De fapt, din tot ce spune ea, se vede clar o femeie care a intrat să devină președinta României. Se baza pe faptul că Înalta Curte respinge, pe incompatibilitate, pe Iohannis. Asta e foarte important, pentru că o altă neînțelegere a Elenei Udrea, eu o înțeleg pentru că sunt, într-un fel, la originea carierei politice, cu interviul ăla din 2006, de la Antena3. Elena Udrea nu e trestie plângătoare, ba mai mult, toată povestea ei cu hainele era ca ca să ascundă o fiară. De o ambiție ieșită din comun și de o tenacitate ieșită din comun. Ea și-a asumat acest rol, de aici și toate declarațiile alea, războaiele", a declarat Ion Cristoiu.

Mai departe, jurnalistul a povestit interviul pe care i l-a luat, în 2006, evidențiind faptul că Elena Udrea "joacă o piesă", ultimele sale declarații și acuze lansate în spațiul public arătând "ce fel de om este".

"Ea nu a făcut declarațiile acelea ca să scape. A făcut parte din imaginea ei, din piesa ei de victimă. E mult mai și o să vă dau un exemplu: în 2006, a fost dată afară de la Cotroceni. Până atunci, eu aveam la Jurnalul Național editorial în fiecare zi, am tocat-o de nu s-a văzut. Și, după părerea mea a fost dată afară într-o companie dusă de Evenimentul Zilei, care mie mi s-a părut că miroase și atunci eu i-am luat apărarea. Și, nu știu cum, m-a sunat ea să îmi mulțumească și am invitat-o, era în 2006, la Antena3, aveam duminică, o emisiune. Eu, în neghiobia mea, am zis 'pe femeia asta o salvez eu acum'. Credeam că e la pământ. Emisiunea începea la 6 și jumătate seara. Am început pentru o debutantă, cum era ea. Ea nu părea atentă și știți de ce? Negociase cu Oancea, peste capul meu, care eu făceam pe protectorul, ca, la ora 7 când se deschidea jurnalul la Antena1, ea să spună ceva împotriva lui Tăriceanu. Ea era la primul ei interviu. Ea era rece, mă lucrase la rece, ea aștepta tot timpul ora 7. Era 2006. Acum spune ce fel de om este. Omul acela venise la interviu nu ca să se salveze, ci pentru ca să transmită și atunci. Ea jumătate de oră nu avea pic de emoție că era la un interviu, că eu sunt amabil. Asta este Elena Udrea. Daia spun că ea joacă o piesă", a detaliat Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul a dezvăluit faptul că "din tot acest jurnal, bărbății ies foarte prost", referindu-se la George Maior, Traian Băsescu și Sebastian Ghiță. 

"Unele lucruri nu o să le spun, numai dacă dă ea ordin, dar nu cred, pentru că sunt lucruri pe care nu e bine să le știm toți. Nu sunt date concrete (...) Acest document este foarte important pentru mine pentru că îmi spune niște lucruri despre oameni. Sebastian Ghiță iese foarte rău. După ce am citit jurnalul am spus că nu vreau să am de-a face cu omul ăsta. Ea este o chestie extraordinară: parcă ar fi agent, stă de vorbă cu toată lumea. Din tot acest jurnal, bărbății ies foarte prost - Maior, Traian Băsescu. Ea este singura care este conștientă că lucrurile sunt făcute. Vezi un om care pariază mult pe incompatibilitatea lui ăla. Doi bărbați nu îmi dau seama dacă o trag pe sfoară sau nu știu. Traian Băsescu și George Maior. Pentru mine e o mare enigmă", a mai spus Ion Cristoiu.

Întrebat dacă consideră că Traian Băsescu 'a tras-o pe sfoară', Ion Cristoiu a răspuns:

"Da. Traian Băsescu are întotdeauna are patru planuri. În primul rând, pe Victor Ponta nu l-a bătut Klaus Iohannis, l-a bătut Traian Băsescu, pentru că Traian Băsescu l-a tocat. Lovitura de grație i-a dat-o Traian Băsescu, cu vineri după-amiază și a zis 'Victor Ponta putea să deschidă secții'. Și, în momentul în care șeful statului a zis", a adăugat Ion Cristoiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ