Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ion Cristoiu: Cred că jumătate din mite se duc în campania electorală

Tuesday, 28 October 2014, 23:02 Sursă: REALITATEA.NET

”Influențează în sensul în care nu avem campanie electorală. Nu cred că această bruscă intensificare a DNA, care pare că a ținut așa dosarele la un baraj și deodată, a venit așa o fisură în baraj și toate dosarele acum curg, încât, dumneavoastră să dați, de dimineața până seară, breaking news-uri. Nu cred că influențează absolut deloc pe ceilalti candidați. Singurul lucru care ar putea influența ar fi dacă unul dintre ei ar fi arestat și nu ar mai avea voie să candideze. În rest, nu cred că are influență, și pentru faptul că e un balamuc. Eu cred că, după alegeri, dacă se va continua și între cele două tururi, nu va mai fi nici știre faptul că DNA a arestat jumătate din țară”, a precizat Ion Cristoiu, la Realitatea TV. 

În acest context, gazetarul a subliniat că niciun partid nu se poate rupe de clasa politică, implicit, de mecanismele sale de funcționare, și că, în cele din urmă, ajung și ele să fie corupte. 

”Am văzut ceva care mi s-a părut destul de ciudat. Cum adică, Dorin Cocoș a luat cinci milioane de euro ca să intervină la un ministru. Eu cred că e o glumă. Deci nu să facă, să intervină pentru cinci milioane, nu cred. Atunci înseamnă că cei care i-au dat aceste cinci milioane sunt multimiliardari. Am văzut și la Niro, am văzut și la Gheorghe Ștefan. Hai să fim serioși. Numai ca să intervină, patru milioane de euro? Păi îi dădea patru milioane de euro ministrului. Cât de mare influență poate să aibă Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și domnul Nicolae Dumitru asupra unui ministru, ca să ia patru milioane de euro? Poate că nu îmi dau eu seama de nivelul mitei din România (...). Toată lumea neglijează, în toată această poveste, și cred că, de fapt, o mare parte din acești bani nu merg în buzunarele politicienilor, merg în campania electorală. După părerea mea, jumătate din toate aceste mite merg în campania electorală, în viața politică, în afișe. Și următorul partid care va veni. Domnul Traian Băsescu, este vizavi de mine, are un sediu al PMP, sediul ăla îl întreține cu salariul domniei sale? Până la urmă, noul partid, indiferent, cu excepția Partidului Comunist, și ăla va avea nevoie să plătească televiziuni, nu poți să te rupi de clasa politică, până la urmă, tot aici vei face. Nu cred că în tipi care sunt curați în mod absolut, cu excepția, repet, a unor forțe extrademocratice. Ele da, ele pot să vină o vreme, că după se corup și ele”, a declarat Ion Cristoiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ