Crin Antonescu confirmă: "Ponta a avut o alianță reală, chiar dacă ocultă, cu statul paralel"

Tuesday, 13 August 2019, 14:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul șef al PNL, Crin Antonescu, îl acuză pe Victor Ponta de ruperea fostei alianțe USL, despre care spune că a avut o alianță reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL și cu propriul partid.

Crin Antonescu, fost lider PNL, a spus că vina pentru ruperea USL îi aparține lui Victor Ponta.

"Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta, dar oricând o pot spune și în prezența dumnealui: USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidențiale care era adjudecată, ci din cauza opțiunii domnului Ponta de alianță reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine și cu propriul partid.

USL s-a rupt din această cauză. Dacă nu mă credeți, puteți relua declarațiile făcute de Sebastian Ghiță, Elena Udrea și de însuși Ponta, destul de recent, în campania pentru europarlamentare, cu Băsescu alături. Dar acum asta este istorie”, a zis Crin Antonescu la B1 TV.

La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat

USL și-a început, oficial, în 2012 activitatea sa politică; liderii USL au început în mod public să critice unele acțiuni ale guvernului Boc, guvernului Ungureanu și concomitent ale președintelui statului, Traian Băsescu, care ar fi dorit continuarea (succesivă) a celor două guvernări menționate.

În același an, deputații USL au conceput și adoptat o moțiune de cenzură parlamentară de neîncredere în guvern, care supusă la vot în Parlament, a fost aprobată, și astfel guvernul Ungureanu a pierdut sprijinul parlamentar necesar, și guvernarea. Atunci, președintele Băsescu l-a desemnat pe Ponta (PSD) ca nou prim-ministru, însărcinându-l cu formarea noului cabinet. Noul guvern a fost aprobat de către Parlament, având sprijinul majorității parlamentare a membrilor alianței USL, prin aceasta USL venind la putere. La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat prin ieșirea PNL de la guvernare.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri