Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: PSD, dublă spirală a neîncrederii

Sunday, 26 November 2017, 21:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Dacă nu înţelegem că în spatele celor câteva zeci de mii care sunt în stradă există voinţa a sute de mii de români, chiar milioane, înseamnă că nu ştim să măsurăm sociologic reacţia cetăţenilor. Cele câteve zeci de mii reprezintă o cifră deloc mică, ci una semnificativă, sunt cei mai activi, cei mai disponibili care reprezintă voinţa multora. Felul artificial în care sunt trataţi, prin furie, o să avem de a face cu o multiplicare a numărului de cetăţeni. Ce nu înţeleg liderii coaliţiei de guvernare este că în România se operează cu idea libertăţii, chiar dacă ea nu prea există şi la alegeri se minte foarte multe, chiar dacă o mare parte din populaţia României este îndobitocită din punct de vedere politic. În România, se operează cu ideea libertăţii şi cetăţenii români se mândresc cu aceasă libertatea, de aici şi creativitatea lor la aceste mitinguri şi spiritul pe care îl propagă. Şi neînţelegând acest fapt, dânşii vor escalanda aceste elemente până când nu le vor mai putea controla. Este vorba de o deplasare neautorizată dar care a fost anunţat public. Şi pentru faptul că nu este oficializată înseamnă că este tolerată, dar să vedem până unde este tolerată pentru că aceste scene cu caii aduşi inutil nu ne relevă că este vorba de multă precizie", a detaliat Cozmin Guşă.

Consultantul politic propune să realizăm un scenariu pentru a vedea ce se întâmplă acum şi la ce ne-am putea aştepta. "Eu am mai spus şi repet: PSD, din păcate, se află pe o spirală a neîncrederii publice, numai că acum adaug ceva: PSD se află pe o dublă spirală a neîncrederii. Pe de o parte este vorba de neîncrederea cetăţenilor care spun că aceştia nu sunt în stare să administreze România corespunzător, iar pe de altă parte este o spirală a neîncrederii interne: nici susţinătorii PSD  nu îi mai creditează  pe liderii partidului că ar reuşi să pună treburile la punct în condiţiile în care se vorbeşte cu mai multe voci, în interiorul partidului sunt foarte multe grupuri, grupuleţe care fiecare încearcă să găsească care duce la aceasă mişcare şi ne arată că nu este vorba de o soluţie care să poată să fie impusă", a spus acesta.

Cozmin Guşă a explicat şi de la ce porneşte această dublă spirală a neîncrederii. "Aceste lucruri derivate din această încredere pornesc de la un fapt artificial: atât opinia publică, cât şi cei din PSD îşi dau seama că acţiunile guvernamentale şi parlamentare se subordonează unui singur scop: salvării liderului, adică salvarea din punct de vedere juridică a liderului. Asta înţelege toată lumea, de fapt însă este vorba de mulţi lideri, pentru că mulţi au problemele pe care le are Dragnea. În mod clar, dacă vreţi să sintetizăm este vorba de sentimentul că majoritatea parlamentară acţionează pentru salvarea lui Dragnea. Problema este că Liviu Dragnea nu este vreun salvator al naţiunii, pentru că dacă ar fi aşa am avea şi proteste în favoarea sa. Liviu Dragnea este considerat de majoritate, inclusiv de mulți din PSD, un profitor, un tip care s-a îmbogăţit şi a făcut ilegalităţi . Nimeni nu înţelege de ce este nevoie să subordonăm politica parlamentară României şi să blocăm activitatea guvernamentală din cauza acestui domn", a explicat consultantul politic.

Conform acestuia, suntem în acest scenariu, iar problema este reprezentată de faptul că nu există o alternativă în acest moment. "Am văzut că la moţiunea de cenzură, marele  PNL, cu "m" mic, a fost în stare să aducă la protest în faţa Parlamentului 3500-4000 de oameni. Ce ruşine! 50.000 de oameni pentru un partid de opoziţie ar fi fost ceva credibil. Ba îl mai vedem şi pe băiatul asta care a fost comisar european, Dacian Cioloş, că se suie pe valul popular, guvernând execrabil un an de zile, şi încercând să dinamiteze credibilitatea acestor mitinguri. Un fost premier atât de slab să fie la un protest nu este niciun sprijin, doar dacă o face modest şi neanunţând public. Deci asta este alternativa", a spus Cozmin Guşă.

Acesta a vorbit şi despre împlicarea, pe care nu o înţelege, oamenilor din serviciile externe de informaţii în asemenea mişcări politice, de exemplu, de a-l susţine pe Dacian Cioloş. "Se dinamitează revolta oamenilor normali că se petrece acest simulacru de majoritate parlamentare şi de impunere prin parlament a voinţei unor lideri corupţi. Asta nu ţine de agenda unui serviciu extern de informaţii şi nici de agenda raţiuni", a spus consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai precizat că ceea ce face PSD ne arată cât de rău stăm. "PSD nu joacă decât mediatic, adică nu are organisme care se întâlnesc şi discută contrareacţiile publice normale unei democraţii, nu are un laborator care să spună avem de făcut asta, avem soluţiile astea şi să le prezinte oamenilor nemulţumiţi. Cei din PSD fac un singur lucru, reacţionează doar mediatic şi au ajuns să fie prizionerii a două televiziuni: Antena 3 şi România TV. Sigur, mai este şi TVR care este televiunea de stat. Ei cu asta operează, dacă apar acolo şi dau mesaje pentru electoratul lor cred că sunt absolviţi. Nu sunt deloc absolviţi şi nu aşa face un partid responsabil, dar fiecare televiziune are simpatizanţi ei, care la rândul lor au opţiuni politice. Eu nu am cum să critic jocul destul de inteligent a lui Dan Voiculesu sau chiar jocului la fel de inteligent a lui Sebastian Ghiţă care este în Serbia. Cei din PSD se aruncă cu capul inainte pentru a fi prizioneri mediatici. Acei patroni de presă, chiar dacă par cinic, ei îşi exercită această putere asupra celor din PSD care, atenţie, sunt într-un fel prizioneri ai trusturilor mediatice pentru că nu ştiu să reacţioneze altfel. Ei îşi comandă emisiuni şi nu înţeleg că trebuie să dea socoteală tuturor românilor, inclusiv a celor care protestează", a afirmat consultantul politic.

Acesta a mai spus că asistăm la o rupere totală a guvernării de agenda cetăţeanului, inclusiv a votantului PSD, pentru că ei nu au calculat  că marile dosare ale lui Dragnea, greşelile de strategie au fost mediatizate inclusiv la acele televiziuni pe care dânşi se bazează.

"Problema este că trebuie să se îngorzim dacă ne dăm seama că singura reacţie a celor din PSD este reacţia mediatică. Este ruşinos şi ne arată cât de jos este politicul", a completat acesta.

"În mod clar, dacă aşa se merge în continuare, ne aşteptăm la o multiplicare a numărului oamenilor din stradă, nu aşa cum le-a explicat Liviu Dragnea oamenilor din partid: că fiind frig şi că venind sărbătorile oamenii nu vor mai ieşi în stradă. Vor ieşi pentru că au convingeri, pentru că sunt speriaţi, pentru că le este frică, lehamite de gesturi de baroni şi pentru că nu mai au încredere în PSD. Care este soluţia: nu este decât una sigură, cea pe care o strigă oamenii în stradă. Soluţia este ca în aceste condiţii, liderii din PSD să se întâlnească şi să-l oblige pe Dragnea să facă un pas înapoii", a încheiat Cozmin Guşă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ