Cozmin Gușă, despre amenințările Rusiei către România. Ce trebuie să facă instituțiile statului

Wednesday, 24 June 2015, 15:21, Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Gușă a declarat referitor la amenințările Rusiei către România și Polonia privind sistemul anti-rachetă, că situația se va amplifica, dar România trebuie să manifeste consecvență și coerență la nivelul instituțiilor de politică externă, a celor de apărare, a Președinției, a Guvernului și a Serviciilor Secrete. 

Adaugă părerea ta

”Noi suntem într-o grupare militră care la început era opusă intereselor Rusiei, respectiv NATO, azi ne aflăm intr-o stare de semi-beligeranță, dacă luăm în considerare conflictul înghețat de la granițele noastre, situația din Ucraina sau din Moldova, sau strategiile ascunse ale  Rusiei în Moldova, țară în care noi avem interese conform Strategiei Naționale care a fost și votată. Rusia seamana un pic cu Victor Ponta, vrea sa puncteze la capitolul imagine, apropo de spectacolul de victimizare de zilele trecute”, a argumentat acesta. 

Cozmin Gușă a precizat că în opinia sa, Rusia se victimizează exact cum face premierul Victor Ponta:

”La fel se victimizează și Rusia care vrea să poată să țină flacăra euro-asiatismului, acolo acasă, treaz. Din acest unghi, Rusia este consistentă. Numai că, prin strategia votată ieri, și de asemenea, prin rolul determinant pe care Gabriel Oprea care joacă un rol consistent în politica internă, după o perioadă de inconsistență prin actul guvernamental și de la majoritate, dar și România este convergentă cu interesele sale, în raport cu îndatoririle în calitate de membru NATO și partener strategic al UE. Aici, faptul că Ponta s-a repezit ca Nae din baie să arate cât de anti-rus este prin postările de pe facebook și twitter, nu ne arată decât că are ceva de ascuns”, a afirmat Gușă. 

Consultantul a atras atenția că instituțiile statului trebuie să fie precaute și coerente în acțiunile lor: 

Dar asta nu este treaba noastră. Dar treaba asta cu Rusia se va amplifica. Important pentru România  este ca la nivelul intituțiilor statului, mai ales la cele de politică externă și politica de apărare, de la Președinție, până la stuctură guvernamentală,  până șefi de servcii secrete, să fim consecvenți și coerenți. deocamdată, schimbările anunțate nu ne dau emoții.(..) Victimizările premierului din Serai și ale lui Sebastian Ghiță din Ploiești nu ne ajută”, a încheiat Cozmin Gușă.