Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cosma revine în funcţia de preşedinte al PSD Prahova, din care s-a suspendat în februarie 2014

Friday, 24 July 2015, 17:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Această situaţie va dura până în octombrie când este programată conferinţa judeţeană de alegeri pentru care mi-am anunţat deja candidatura", a spus Daniel Savu, potrivit Mediafax.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Mircea Cosma nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere în acest caz.

Mircea Cosma s-a suspendat din funcţia de preşedinte al PSD Prahova în februarie 2014, după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA în dosarul în care ulterior a fost trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dar şi Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

DNA a început ancheta penală în acest dosar după ce Cosma ar fi primit, de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova, aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări, în care beneficiar este Consiliul Judeţean. Procesul se află pe rolul instanţei supreme.

De asemenea, Mircea Cosma este cercetat sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. El are interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Mircea Cosma este acuzat alături de Vlad Cosma şi Sebastian Ghiță de sprijinirea unui grup infracţional organizat anchetatorii susţinând că cei trei politicieni s-au folosit de influenţa pe care o au asupra unor angajaţi ai SC Hidroprahova SA, firmă deţinută de Consiliul judeţean Prahova pentru ca firma cumnatului lui Ponta să poată frauda fonduri europene. În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi Vlad Cosma, Sebastian Ghiţă, dar şi Iulian Herţanu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ