Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce scrie presa internațională despre nominalizarea lui Sevil Shhaideh

Thursday, 22 December 2016, 07:17 Sursă: REALITATEA.NET

Sevil Shhaideh, în vârstă de 52 de ani, este o figură puțin cunoscută, arată New York Times. Cea mai mare parte a activității și-a desfășurat-o în Constanța și nu în Capitală. Este însă considerată o apropiată a șefului PSD – a fost secretar de stat la ministerul condus de Liviu Dragnea și i-a luat locul după ce acesta a demisionat. Dragnea a mers la nunta acesteia cu un om de afaceri sirian, menționează publicația.

Bloomberg scrie că șeful PSD a făcut propunere neașteptată, o persoană cu influență redusă, „alimentând speculațiile că va încerca să conducă el însuși guvernul de pe margine”.

Liviu Dragnea, al cărui partid a câștigat alegerile parlamentare, nu poate fi el însuși premier din cauza condamnării în dosarul referendumului. Această alegere sugerează că Dragnea ar putea încerca să câștige timp pentru a scăpa de această restricție, scrie Bloomberg, care îl citează pe analistul Andrei Țăranu.

Sevil Shhaideh este musulmană, într-o țară în care predomină religia creștin-ortodoxă, amintește Bloomberg.

Foreign Policy Magazine scrie că Sevil Shhaideh ar putea în istorie ca prima femeie premier și primul musulman premier în România. „Nici criteriile democrafice, nici calitățile sale nu sunt însă motivul acestei nominalizări”, relatează publicația, amintind că președintele Liviu Dragnea, care nu poate ocupa această funcție, a menționat că lui îi va reveni responsabilitatea politică.

Această declarație este subliniată și de Associated Press.

„Este de așteptat ca Liviu Dragnea, care rămâne șeful partidului, să aibă o influență semnificativă asupra guvernului condus de Shhaideh”, menționează AP, preluată de ABC News.

 

sursa: digi24


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ