Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul anti-mască vrea să interzică UDMR. Ce relație are șeful AUR cu Sebastian Ghiță

Monday, 07 December 2020, 14:54 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Alianța pentru Unirea Românilor are doi copreședinți: activistul conservator George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu, cel care deschide lista pentru Senat. La alegerile locale, AUR a obținut sub un procent. Partidul a criticat dur măsurile de protecție sanitară, folosește des mesaje anti-maghiare, anti-globaliste și anti-guvern. Propunerea pentru premier a partidului-surpriză este Călin Georgescu, fost raportor special al ONU și fost secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma. El a fost și director la Departamentul de Organizații Economice Internaționale din Ministerul de Externe.

George Simion militează de ani buni pentru unirea României cu Basarabia și a fost expulzat din Republica Moldova în 2015, cu interdicție de a reveni pentru următorii 5 ani. El a fost reținut în 2016 de polițiști după ce a provocat violențe la un marș unionist. În fața secției de poliție cerea eliberarea lui George Simion chiar fugarul Sebastian Ghiță, atunci membru al Partidului România Unită. Avocata Diana Iovanovici-Şoşoacă este cea care a deschis lista AUR pentru Senat. Militanta de dreapta a fost des întâlnită la proteste.

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Eu, avocat Diana Șosoacă, vă oblig să mergeți la Iași pe 14 octombrie. Plecăm indiferent de carantină, de jandarmi, de polițiști, de armată, vom merge la Iași.

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, este un fost jurnalist și simpatizant de extremă dreapta. Pe blogul său apar elogii pentru Mișcarea Legionară și resurecția naționalismului. Pe listele AUR sunt și oameni vechi din sistem: Francisc Tobă deschide lista pentru Camera Deputaților. Vorbim despre fostul consilier al lui Adrian Năstase. Pe același liste se află și generalul Nicolae Roman, cel care a luptat împotriva revoluţionarilor de la Timişoara.

Înainte de alegerile locale George Simion a adus un autocar cu sigla „AUR” în fața Palatului Victoria.

George Simion: Vrem să cumpărăm un autocar supraetajat în care să facem un studio TV mobil.

Reporter: Bărbatul a fost oprit de către polițiștii de la Brigada rutieră, în jurul orei 1 dimineața, în Sectorul 2 al Capitalei, pentru un control de rutină. Însă, polițiștii au descoperit că acesta mergea cu permisul de conducere suspendat. Moment în care autoritățile i-au întocmit imediat un dosar penal.

George Simion: Mă întebați toți dacă sunt bine. Sunt bine, am dormit doar 2 ore. Am fost hărțuit toata noaptea de poliție, schiopătez un pic. Dar nu ne lăsăm: toată lumea este pe barricade.

George Simion s-a ales cu încă un dosar penal după ce a fost filmat în timp ce schimba plăcuțele de înmatriculare. Autocarul cu numere schimbate a stat săptămâni bune în fața guvernului, deși nu avea autorizație de parcare. Liderul AUR a strâns protestatarii în fața Palatului Victoria pentru numeroase manifestații anti-mască. Polițiștii s-au autosesizat după apariția imaginilor scandaloase care au ajuns în posesia jurnaliștilor Realitatea Plus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ