Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât valorează tăcerea deputaților! O secundă vorbită de un ales: 7.700 de lei

Sunday, 31 July 2016, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Există însă şi excepţii. La polul opus, unii aleşi au vorbit cu orele, la propriu. Recordul îl deţine Valeriu Zgonea – 128 de ore.

Au depus jurământul de învestitură în decembrie 2012 şi de atunci, tăcere. Trei deputaţi au reuşit recordul de 34 de secunde vorbite în patru ani, în timp ce alţi şapte s-au încadrat în mai puţin de un minut.

La final de mandat, toţi se aleg cu 264.000 de lei, indemnizaţia pe patru ani. Iar asta face ca o secundă vorbită în plen să valoreze nici mai mult, nici mai puţin de 7.764 de lei.

Există şi paradoxuri însă. Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a vorbit în plen 18 minute. 31 de secunde le-a dedicat jurământului de învestitură, restul…solicitării DNA de reţinere şi arestare preventivă, venită pe numele său. La fel şi Mădălin Voicu. Din cele aproape 13 minute vorbite în plen în patru ani, 12 minute au fost pentru a-i ruga pe colegi să-i salveze. Ironic sau nu, ambii au scăpat de o eventuală arestare preventivă.

Alţii, însă, au vorbit cu orele. La propriu. Pentru că şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor îl obligă, Valeriu Zgonea a vorbit cel mai mult în plen: peste 128 de ore.

Are însă şi colegi darnici cu vorbele. Florin Iordache, preşedinte interimar al deputaţilor, a luat cuvântul în plen timp de 23 de ore şi 24 de minute. Pe lista celor fără funcţii, dar vorbăreţi, se numără şi Remus Cernea, care a vorbit aproape 9 ore în acest mandat, Marton Arpad – aproape 12 ore şi jumătate, Tinel Gheorghe – 13 ore şi jumătate, sau Ioan Oltean – 11 ore vorbite în plen.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ