Tăriceanu anunță o alianță politică cu Ponta. Liderul Pro România pune însă o condiție

Wednesday, 07 August 2019, 12:06 Sursă: REALITATEA.NET

Inițial, Tăriceanu scria, pe Facebook, că ”a hotărât” o alianță politică cu Victor Ponta, însă după 10 minute liderul ALDE a modifica anunțul său făcut de rețeaua socială, spunând că ”a discutat” o alianță politică cu Pro România. 

(w500)

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, este mesajul transmis de Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

După ce Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE a încheiat o alinață politică cu Pro România, Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, că discutarea unui proiect politic comun este condiționat de ieșirea ALDE de la guvernare.

”Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” !

Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune - sunt sanse mai mari de succes!

Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!

Noi Suntem ProRomania - si tinem cu Romania!”, a scris Ponta.

Teodor Meleșcanu: Nu putem fi cu un picior în guvernare și cu unul în opoziție. Trebuie să analizăm

Teodor Meleșcanu a reacționat, miercuri, la anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu privind alianța ALDE cu Pro România. Senatorul ALDE și fostul ministru de Externe a afirmat că partidul trebuie să se poziționeze, neputând fi cu un picior în guvernare și cu unul în opoziție.

„În ideea constituirii unor grupuri comune politice, evident că va trebui să fie rezolvată și problema modului în care ne poziționăm. Nu putem să fim cu un picior în coaliția de guvernare și cu un picior în minoritatea și în opoziția la nivel parlamentar. Lucrurile nu se pot face și trebuie tranșate. (...) Din punctul meu de vedere trebuie să evaluăm serios care sunt consecințele unei asemenea decizii, având în vedere intenția comunicată astăzi. Din punctul meu de vedere lucrurile se pot tranșa doar în cazul în care există un sistem de colaborare care funcționează și dacă avem posibilitatea să avem puncte de vedere comune. Unul dintre ele este rectificarea bugetară, de exemplu. Pe anumite teme, relația cu PSD nu funcționează”, a declarat Teodor Meleșcanu, la Digi 24.

Fostul ministru de Externe a adăugat, totodată, că o alianță cu partidul condus de Victor Ponta ar putea stabiliza politica din România. El a anunțat că membrii ALDE vor avea o discuție joi în legătură cu acest subiect.

„Din punctul meu de vedere e vorba de o intenție a domnului președinte Tăriceanu de a avea o colaborare mult mai strânsă cu Pro România. Sigur că noi vom analiza în detaliu în ce constă această colaborare. Mâine vom avea o întâlnire neoficială pe această temă să vedem cum ne mișcăm în continuare și care sunt principalele linii de acțiune comune pe care le putem vedea. Din punctul meu de vedere, cred că este într-adevăr o mișcare care ar putea să ne ajute în stabilizarea situației politice din România, însă e sigur la nivel de intenție. Va trebui să vedem practic în ce constă această alianță”, a mai spus Meleșcanu.


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ