Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu şi Tăriceanu, invitaţi pentru audieri la Comisia SRI

Tuesday, 05 December 2017, 19:42 Sursă: REALITATEA.NET

"În perioada următoare, printre persoanele pe care intenționăm să le invităm la comisie să se regăsească domnul Traian Băsescu, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care era vicepreședinte CSAT în 2005, domnul Coldea și domnul Maior. Nu am stabilit un calendar în acest sens, dar a fost o decizie a comisiei ca printre persoanele pe care urmează să le invităm să fie cele pe care vi le-am prezentat", a precizat Manda la o conferință de presă organizată după ședința comisiei.

El a adăugat că nu s-a stabilit clar când cele patru persoane vor fi audiate.

"Noi am hotărât ca în perioada următoare, nu am stabilit un orizont de timp pentru că depinde și de programul persoanelor pe care intenționăm să le invităm. Una dintre referiri a fost făcută inclusiv ieri în spațiul public. Domnul președinte Traian Băsescu a spus că va veni la comisie după ce vor fi audiați fostul director și fostul prim-adjunct. Mi-e foarte greu să vă răspund astăzi când va fi programată audierea fiecăreia dintre cele patru persoane, care va fi ordinea. Dar este intenția noastră de a-i invita la comisie și de a lămuri aspecte care au reieșit din activitatea comisiei", a explicat Manda.

Senatorul PSD a precizat că vor mai fi invitați, printre alții fostul colonel de la Direcția de Informații a Armatei, jurnalistul Dan Andronic, Toni Greblă și Sebastian Ghiță.

"Există în continuare și printre petenți și petițiile scrise persoane care doresc să fie audiate și printre cei la care s-a făcut referire în contextul audierilor la comisie persoane care vor să probeze sau nu cele spuse, persoane despre care există elemente care pot să clarifice aspectele noastre. Rămân în atenția noastră să fie invitați și persoanele pe care le-am și prezentat. E vorba de domnul fost colonel de la Direcția de Informații a Armatei, e vorba de domnul Dan Andronic, domnul Toni Greblă, domnul Ghiță", a afirmat Manda.

Sursa: Agerpres

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ