Băsescu: "Dragnea trebuia să demisioneze de la plecarea lui Ponta"

Monday, 15 April 2019, 22:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Prezent în emisiunea "Legile Puterii", moderată de Denise Rifai, Traian Băsescu a declarat că Liviu Dragnea trebuia să-și dea demisia din momentul plecării Guvernului Ponta. Fostul președinte susține că prin acest gest ar fi evitat atragerea partidului și a țării într-un scandal politic național cu ecouri europene ba, chiar și internaționale.

"Când eram acuzat că am vândut flota, am demisionat și m-am pus la dispoziția organelor de anchetă.

Și asta chiar dacă nimeni nu mi-a putut arăta o hârtie semnată de Băsescu prin care să se aprobe vânzarea unei singure nave.

Flota era subvenționata, iar UE nu permitea o așa funcționare, așa că am fost evoiți să privatizăm flota.

Nu a fost o decizia politică bună faptul că a rămas pe funcție în timpul desfășurării acestui dosar, iar pentru a nu trage partidul în jos, Dragnea trebuia să demisioneaze de la plecarea lui Victor Ponta.

Pentru electoratul lui, Dragnea s-ar putea să devină victima unei mașinațiuni și atunci să vedeți voturi pentru PSD. Sunt doi oameni care , încă nu sunt vinovați, dar care trebuiau să facă pasul înapoi: Dragnea și Lazar.

 

Când ești în vârful unei instituții sau unui partid, nu trebuie să tragi acele instituții în jos după tine. Îți dai demisia.

Suntem și într-o campanie în care Timmermans candidează pentru funcția de șef al UE și trebuie să se arate exigent, iar pe fondul erorilor interne, călărește Polonia, Ungaria și România. De ce nu călărește și Italia, de exemplu.

"De fapt, noi modificăm legi în favoarea unui singur om"

E periculos că a atras partidul în acest scandal personal, care a căpătat dimensiuni europene. A pus tot partidul să modifice legile penale în favoarea lui. De fapt, noi modificăm legi în favoarea unui singur om.

Tudorel Toader a avut o poziție extrem de dificilă și a salvat unele lucruri. A spus: „Fraților, nu mă puneți să dau OUG!”. O lege este supusă controlului, în primul rând din partea președintelui, după aia de constituționalitate.

Nu-l comparați pe Tudorel Tudor cu Șerban Nicolae, Nicolicea sau Florin Iordache, pentru că ăștia trei nu fac nici cât un cap. Totuși, Toader are pregătire de jurist. A avut abilitatea să ducă până la limita maximă dorința de a nu implica ministerul și pe el într-o ordonanță cu probleme.

De ce o lege, pentru care CCR a spus că Parlamentul va corecta articolele, iar apoi PSD n-a vrut, ci l-au forțat pe Toader s-o adopte prin OUG, în speranța că vor introduce tot felul de minunății. Toader știe foarte multă carte și a avut tăria de a-l refuza pe Dragnea”, a spus Traian Băsescu.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri