Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritățile vrâncene, în război pe marginea organizării Zilei Unirii Principatelor

Thursday, 23 January 2020, 13:58 Sursă: Realitatea.NET

 
 

Ziua Unirii Principatelor Române încinge spiritele și orgoliile între autoritățile din Vrancea. Preşedintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, s-au supărat pe prefectul judeţului, Gheorghiță Berbece, recent instalat în funcție, pentru că, spune cei doi, "îi ignoră" în organizarea sărbătorii de Ziua Unirii Principatelor Române, de la 24 Ianuarie.

Prefectura Vrancea şi-a asumat rolul de organizator al sărbătoririi Micii Uniri, în detrimentul Consiliului Judeţean Vrancea, care aloca, anual, sute de mii de euro pentru acest eveniment.

Anul trecut, organizarea, de către CJ, a evenimentului, a costat 350.000 de euro, pentru doar o oră de spectacol. Anul acesta, Prefectura a preferat să-i invite pe vrânceni în Piaţa Unirii - locul obișnuit al sărbătoririi Micii Uniri, la ora 11.00, unde va avea loc un ceremonial militar, încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii.

Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focșani s-au arătat ofensate, însă, că în planul de organizare nu mai deţin rolul din anii trecuţi, mai ales că municipalitatea a alocat de la buget 50.000 de lei pentru steguleţe, fulare şi cocarde tricolore.

Șefii celor două instituţii - Marian Oprișan și Cristi Misăilă - consideră, așa cum se arată într-un comunicat, că prefectul i-a luat în derâdere atunci când le-a dat ultimatum să trimită lista cu numele celor care vor reprezenta Consiliul Judeţean şi Primăria la eveniment.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: POLITICĂ