Atac VEHEMENT din interiorul PSD la Liviu Dragnea: Să-și facă partid cu Ghiță!

Saturday, 29 November 2014, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Spuneam ieri că am primit, nu cu uimire, doar cu dezgust, declarațiile lui Sebastian Ghiță. Acum însă, recunosc că sunt chiar uimit de mesajele transmise de către conducerea partidului. Aflu de la domnul Liviu Dragnea, că Sebastian Ghiță este un tânăr valoros, cu viitor în politică, eventual chiar în PSD, și că a avut dreptate atunci cand l-a atacat pe Ion Iliescu,  din vina căruia domnia sa și domnul Victor Ponta ar fi fost etichetați drept comuniști, la 25 de ani de la Revoluție. Rămâne de discutat ce este corect și ce nu, mai ales când eticheta este pusă de câteva milioane de români. Cu siguranță însă este foarte îngrijorător că această etichetă este pusă de tineri care nu s-au confruntat niciodată cu restricțiile și nedreptățile regimului comunist. Cred mai degrabă că eticheta de comuniști este asociată, pentru acești tineri, cu îngrădirea unor drepturi. Aș vrea să amintesc faptul că după primul tur al alegerilor prezidențiale Victor Ponta, președinte PSD, al unui PSD din care fac parte și Ion Iliescu, și Adrian Năstase, conducea detașat în fața candidatului ACL. Ce s-a intamplat, însă, între cele două tururi de scrutin este vina lui Ion Iliescu? Cozile nepermis de mari la care au stat românii din străinătate pentru a vota și pe care le-a văzut o lume întreagă, inclusiv noi le vedeam la televizor siderați, umilința la care au fost supuși aceștia, se datorează tot lui Ion Iliescu? Mă îndoiesc profund!

în așteptarea acestui nou proiect, despre care s-a tot pomenit, toți membrii de partid ar trebui să stea cu sufletul la gură, cu teamă că s-ar putea să nu se încadreze în noua viziune? Și dacă nu vom fi de acord? Dar, dacă această viziune nu corespunde așteptărilor celor mulți de la baza partidului? Sau dacă, prin absurd, direcția propusă este una contrară fundamental valorilor în care am crezut cu toții până acum? Si dacă, Doamne-ferește, mai există și alte viziuni, alte idei, alte propuneri de proiecte?

Anticipez, după ultimele declarații, că va fi o listă foarte lungă de excluderi de membri vechi din partid, poate chiar fondatori, care nu se vor regăsi în noul proiect, care vor fi considerați “distructivi din interior”, cu care conducerea nu va putea merge mai departe, care vor îndrăzni să critice, să vorbească la telefon cu alți colegi, care, și mai condamnabil, vor îndrăzni să propună alte proiecte, alte soluții.

De asemenea, anticipez că lista va fi atât de lungă, încât, dacă într-adevăr asta este viziunea domnului Dragnea, va fi mai ușor să-și facă un nou partid împreună cu domnul Ghița pe al cărui viitor strălucit în politică a pariat. Aș sugera și un nume:"Forța România". Cei vizați știu exact la ce mă refer.

Totuși, dacă am rămâne cerebrali, echilibrați și responsabili, ar trebui încă de mâine să dăm drumul unor analize serioase cu toți membrii de partid, începând cu organizațiile de bază. Oamenii care au făcut campanie pe străzi, pe raza secțiilor de vot, care au interacționat în piețe, târguri, în fața blocului, cu vecinii, prietenii, sunt cei care pot să ne spună ce s-a întâmplat cu adevărat in această campanie. Vocea lor trebuie ascultată, oricât de neplăcut ar fi acum. Apoi ne putem întruni la nivel de organizații județene și Consiliu Național pentru a întregi tabloul unei înfrângeri cumplit de dureroase din care, dacă ne încăpățânăm să nu învățăm nimic, poate veni sfârșitul celui mai mare partid din România.

Explicația lui Sebastian Ghită, preluată apoi și de domnul Dragnea, cum că am fost etichetati comuniști din cauza lui Ion Iliescu este atât de puerilă încât nici nu merită comentată. Poate un comentariu merită făcut totuși, în ideea că se caută cu adevărat explicații pentru această etichetă nedreaptă. A fost total nefericită decizia de a lansa campania pentru prezidențiale pe stadion, cu 70 000 de oameni aduși așa cum știm cu toții, cu tot ce s-a întâmplat acolo, nu mai detaliez aici, fix în ziua în care candidatul împlinea frumoasa vârstă 42 de ani. Sunt convins că Ion Iliescu ar fi refuzat o astfel de onoare, și cred că nici măcar Ceaușescu nu a avut un astfel de privilegiu. Nu știu cine a venit cu ideea, și care au fost argumentele care l-au convins pe Victor Ponta, trebuie să fi fost unele foarte solide, dar i-a făcut un rău imens.

Eu propun o analiză mai profundă a alegerilor care tocmai s-au încheiat, înainte să mai tăiem capete. Cred că există o vină colectivă, și o responsabilitate comună. Sub imperiul emotiilor, al supărărilor și al frustrărilor, niciodată concluziile trase nu vor fi cele mai bune", scrie Cătălin Ivan.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri