Alegeri prezidențiale 2019. Sondaj IMAS: Iohannis, pe locul I. Cine mai ajunge în turul II?

Thursday, 31 October 2019, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă duminică ar avea loc alegerile pentru Parlamentul României, PNL rămâne și în această lună în fruntea opțiunilor de vot. PSD își ppstreaza locul doi, iar Uniunea Salvați România rămâne pe locul trei – diferenta fiind de aproape 5 procente.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor –29,6 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL – în creștere cu aproape două procente fata de luna septembrie, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna octombrie.

PSD își menține locul 2 cu 21,2 la sută, in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie. USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei – cu 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află ProRomânia – partidul condus de Victor Ponta – în creștere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR – cu 5,5%, o mică creștere față de luna septembrie. Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS ajunge acum la 4,5%, in scadere fata de luna anterioară.

ALDE – formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu – pierde două locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4.3 procente. ALDE pierde astfel…2 procente.

Urmează Partidul Mișcarea Populară – cu 3.4 % din intentiile de vot. Patru la suta dintre cei intervievati au spus ca vor vota cu alte partide.

Conform sondajului, pentru alegerile prezidențiale rămâne Klaus Iohannis. Acesta este urmat de Mircea Diaconu.

Klaus Iohannis - 45,7%

Mircea Diaconu - 16,7%

Viorica Dăncilă - 15,1%

Dan Barna - 12,6

Theodor Paleologu - 6,9%

Kelemen Hunor - 2,9%

Sursa: europafm.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ