Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Active Watch: ,,Primăria Generală a devenit o fortăreață, atent păzită prin practici abuzive''

Tuesday, 20 December 2016, 12:11 Sursă: REALITATEA.NET

Principalele concluzii ale raportului:

 1. Din 149 de acte normative, doar 7 au fost în dezbatere publică;

2. Din cele 751 de dispoziții de primar, doar 10 sunt publice pe site-ul Primăriei Generale;

3. A fost închisă  „cantina”, sala din incinta Primăriei Generale în care cetățenilor le era permis să vizioneze ședința de Consiliu General. Practic, în acest moment, este imposibil pentru un cetățean să participe la o ședință de Consiliu General. Mai mult, în lipsa conexiunii la internet și a unui computer, acesta nu poate afla ce se discută în cadrul Ședințelor de Consiliu, chiar dacă acestea sunt transmise live pe site-ul PMB.

4. Se păstrează practica de a descuraja orice demers de studiere și analiză a bugetului Primăriei Generale prin postarea pe pagina instituției a unor forme de buget scanate și care nu sunt prezentate și în secțiunea de dezbatere publică a site-ului PMB.

5. Consilierii generali (în principal membri ai partidelor USR, PNL și PMP) suntîmpiedicați de președintele de ședință să dezbată proiectele. Intervențiile lor sunt abrupt întrerupte, lucru care aduce un deserviciu major interesului public.

6. Primăria Generală nu a publicat datele de contact și programul de audiențe ale consilierilor generali, anulând practic posibilitatea de interacțiune instituțională între cetățeni și aleșii locali.

 

Raportul a fost realizat de Asociația ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publică CeRe, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România OPTAR, Funky Citizens. 

Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ