Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

100 de ani de OLIMPISM. Băsescu: M-a impresionat până la lacrimi Patzaichin, cu pagaia ruptă

Saturday, 13 September 2014, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

”Este un moment aniversar extrem de important, 100 de ani de la momentul la care România şi-a construit structura care să-i permită să creeze condiţii pentru ca talentul românilor să se poată manifesta în cea mai mare competiţie a lumii: Jocurile Olimpice”, a spus şeful statului.

”Citeam statistici înainte de acest eveniment şi, când vezi 302 medalii olimpice, este impresionant. Iar când le vezi şi separat, câte de aur, câte de argint, câte de bronz, iarăşi este un lucru care te impresionează când raportezi succesele sportivilor români şi antrenorilor români la numărul populaţiei României în raport cu alte ţări. Oricât ai vorbi despre olimpicii români, gândul te poartă la marii antrenori, la marii sportivi şi de cele mai multe ori rămâi cu o imagine”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a afirmat că îşi aminteşte, din copilărie, când Iolanda Balaş înregistra recordul mondial.

"Îmi aduc aminte, eram copil, şi ţin minte 1,91 m, nu era înălţimea Iolandei Balaş, ci era recordul ei mondial", a spus şeful statului.

”Eram mai mare şi m-a impresionat până la emoţia supremă, la lacrimi, văzându-l pe Ivan Patzaichin vâslind cu pagaia ruptă, cum este de neuitat pentru noi când aparatura electronică de la Montreal nu putea să scrie 10. Ce tehnologie? Aveam un om deasupra tehnologiei pregătite pentru Jocurile Olimpice. Sunt greu de uitat performanţele lui Gabi Szabo, performanţele din toate domeniile”, a afirmat şeful statului.

Citeşte mai mult pe Mediafax.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ