Decizii cruciale la Primăria Capitalei privind preluarea activității RADET

Thursday, 14 November 2019, 11:37 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Azi se decide soarta rețelei de termoficare, în ședința Consiliului General al Primăriei Generale a Capitalei. Vor fi supuse la vot mai multe proiecte referitoare la preluarea activității RADET de către compania municipală Teroenergetica.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte în şedinţă joi, de la ora 11,00, pentru a dezbate 53 de proiecte de hotărâre, printre care delegarea serviciului de termoficare către Compania Termoenergetica, o rectificare bugetară şi indicatorii tehnico-economici aferenţi amenajării peisagistice a Parcului Unirii.

Delegarea serviciului de termoficare către Compania Termoenergetica nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, dar urmează să fie introdusă pe ordinea suplimentară, ca urmare a falimentului RADET, a anunţat marţi primarul general, Gabriela Firea:

"Vom supune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care delegăm serviciile de termoficare către compania Termoenergetica. Îi asigur pe toți angajații de la RADET că în ziua în care vor înceta activitatea la regie vor fi angajați la compania Termoenergetica".

Ministrul Virgil Popescu a afirmat în emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus că Termoenergetica este un RADET nefalimentar, dar cu aceleași probleme.

"RADET a fost în reorganizare, în reorganizare fiind nu avea voie să nu plătească, era o convenție de plată anticipată a gazului, deci prea multe datorii, cu toate astea a făcut că primăria nu a plătit toate subvențiile care au fost primite la timp ca RADET să le plătească la ELCEN. Eu cred că ar trebui scoasă din zona politică, văd că doamna primar general încearcă să politizeze, să dea vina pe unii, pe alții", a declarat Virgil Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Mai mult, ministrul susține că problema RADET se află în curtea primăriei Generale.

"Este absolut vital să funcționeze în această iarnă, problema e mult mai complexă, duce spre securitatea energetică a țării. Doamna primar să fie foarte atentă și să își facă treaba acolo în primărie, să-și rezolve reprede problema cu termoenergetica, dacă mă asculta și lua măsuri de o săptămână poate era acum licențiată. Problema este în curtea RADET, în curtea primariei generale", a mai spus ministrul Economiei.

Suspans pentru bucureșteni. Ce soluții sunt după falimentul RADET

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL