Au crescut pepeni pe autostrada A1 Lugoj -Deva

Wednesday, 02 October 2019, 20:54, Sursă: REALITATEA.NET

Pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, supranumită şi „autostrada -muzeu”, au început să crească… pepeni verzi. Lubeniţele au răsărit, undeva, în zona nodului Holdea şi îşi trag seva din pământul binecuvântat al patriei. Fructele zemoase, în coajă groasă verde, s-au dezvoltat ca pe tarla în solul de lângă carosabilul şoselei de mare viteză necirculată, scrie realitateadehunedoara.net.

Adaugă părerea ta

Darea în trafic a tronsonului de la Ilia la Holdea, lung de 21 de kilometri, se lasă aşteptată. Acest segment de autostradă ar fi trebuit inaugurat în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, însă momentul aşteptat de şoferi a fost amânat, nu se ştie clar până când. Şi asta, în urma conflictului iscat între statul român şi firma constructoare, lăsat cu rezilierea contractului. După apariţia unor fisuri, lotul 3 surprinde acum şi printr-o cultură mică de pepeni verzi, dezvoltaţi în pământul de la marginea asfaltului.

Imaginile cu lubeniţele crescute pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva i-au uimit până şi pe specialiştii în agricultură, mai ales că judeţul Hunedoara nu oferă un climat propice pentru cultivarea pepenilor verzi.