Vedeta care vrea să facă o avere cu acest parfum: secretul de care n-ar vrea să afli

Monday, 15 April 2019, 19:04, Sursă: REALITATEA.NET

Multe dintre produsele pe care le folosim conțin tot felul de substanțe care favorizează apariția cancerului sau distrug treptat sistemul nervos. Mai nou, parfumurile sunt catalogate ca fiind otrăvitoare din cauza chimicalelor pe care le au în compoziție. Unii producători au scos pe piață așa numitele "parfumuri curate", care nu ar conține aceste substanțe dăunătoare. Dar se naște întrebarea firească: ce conțin ele?

Adaugă părerea ta

Recent, Michelle Pfeifer a lansat o linie de parfumuri despre care se spune că nu ar avea în compoziție nimic toxic, în condițiile în care este cunoscut faptul că niciun parfum nu poate fi lipsit de chimicale.

De regulă, în această industrie sunt impuse reguli, majoritatea dintre ale având legătură cu reacțiile alergice pe care substanțele le provoacă la nivelul pielii. Pentru a se conforma, producătorii au căutat să înlocuiască substanțele toxice cu unele mai puțin dăunătoare, dar care să nu reducă din mireasma parfumului. Dar și acestea sunt tot chimicale.

S-a demonstrat că nu orice este natural e în mod obligatoriu sănătos, după cum nu tot ce este sintetic este dăuntor. Îngrijorările recente se mențin în ceea ce privește substanțele care imită hormonii.

Michelle Pfeiffer promite că în parfumurile ei nu se găsesc ftalați, o categorie de chimicale folosită ca plastifiant. Cercetătorii au descoperit că anumiți ftalați pot duce la apariția cancerului sau la tulburări ale sitemului endocrin, în timp ce în cazul altor substanțe riscurile sunt neglijabile.

Majoritatea substanțelor toxice au fost interzise în Uniunea Europeană, în timp ce în SUA nu sunt folosite în producerea jucăriilor pentru copii, dar se găsesc în produsele cosmetice. Administrația Alimentelor și Medicamentelor a precizat că ftalații nu ar fi atât de periculoși și oricum s-ar găsi în cosmetice în cantități tot mai mici, noteaza The Guardian.

Dacă este adevărat, înseamnă că parfumurile fără substanțe toxice sunt un fel de "șuncă fără gluten" în industria cosmeticelor, un produs care se vrea a fi superior celorlalte. Numai că nimeni nu știe cu exactitate ce conțin aceste parfumuri, din moment ce pe etichetă nu sunt precizate ingredientele. Producătorii nu au fost încă obligați să le menționeze, dar nu este exclus ca și acest lucru să se schimbe în curând.