Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teorie inedită: ce legătură există între consumul de alcool şi accentul australian

Friday, 30 October 2015, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

Dean Frenkel, lector la Universitatea Victoria din Melbourne, este de părere că "de vină" pentru accentul specific al australienilor sunt primii oameni care s-au stabilit acolo, coloniştii britanici, care cel mai adesea erau ameţiţi de băutură.

Expertul în comunicare consideră că acest stil de a vorbi, alterat de alcool în urmă cu multe generaţii, a fost transmis copiilor de către părinţi, chiar dacă obişnuinţa de a bea fără măsură a fost înlăturată, relatează MEDIAFAX.

Dean Frenkel a declarat: "Strămoşii noştri se îmbătau în mod regulat, iar prin interacţiunile lor au adăugat, fără să conştientizeze, o articulare nedesluşită, dată de alcool, tiparelor limbajului nostru.Stilul australienilor de a vorbi a prins contur odată cu aşezările coloniale, dintr-un amestec de engleză, irlandeză, limba aborigenilor şi germana - inainte ca oricare altă influenţă să-şi poată face loc în acest amestec".

Omul de ştiinţă consideră că o astfel de comunicare nu are legătură cu clasa socială sau cu educaţia, ci că era prezentă, la fel ca şi consumul de alcool, în intreaga pătură a societăţii australiene.

"Un australian de rând vorbeşte la două treimi din capacitate, cu o treime dintre muşchii care răspund de articulare mereu în stare sedentară, ca si cum ar sta amorţiti", a declarat Dean Frenkel. Acesta a dat şi exemple, arătând că deseori consoane precum "t", "l" şi "s" nu sunt pronunţate aşa cum ar trebui în mod normal sau nu sunt rostite deloc. În plus, vocale precum "a" se pronunta "e", iar "i" devine "oi".

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE