Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orașul care a fost invadat de crocodili. Pot fi văzuți la tot pasul - VIDEO & FOTO

Tuesday, 16 April 2019, 15:41 Sursă: REALITATEA.NET

Să întâlnești un aligator în Florida nu mai e de multă vreme o surpriză, dar în aceste zile se pare că lucrurile au scăpat de sub control. O familie din Fort Myers susține că a fost trezită chiar în toiul nopții de un aligator lung de aproape doi metri și jumătate.

S-a întâmplat săptămâna trecută, iar imaginile Poliției arată că nu a fost un eveniment izolat. Într-o altă parte a orașului, oamenii aflați în trafic au suprins imagini cu un aligator masiv, care se plimba nestingherit pe străzi, chiar pe artere intens circulate, scrie huffpost.com.

Vezi AICI video cu aligatorii pe străzi.

De ce au apărut aligatorii pe străzi

Specialiștii susțin că numărul aligatorilor de pe străzile Floridei s-a înmulțit din cauza sezonului de împerechere.

În această perioadă, vremea devine mai caldă, iar temperaturile cresc. Din acest motiv, metabolismul aligatorilor devine mai activ, crește ritmul și atunci aligatorii tind să devină "prădători" de parteneri de împerechere.

"Ei trebuie să găsească unele alimente, este motivul pentru care îi vedem pe trotuare, pe străzi, în mijlocul oamenilor. Sunt doar în trecere, oricum", a declarat Brian Norris, realizatorul Florida Fish and Wildlife.

Unii dintre aligatori ar putea chiar să-și caute puii rătăciți. Un șofer din Florida a chemat Poliția după ce, sub mașina sa, a obervat un pui de aligator.

Luna trecută, autoritățile au reușit o captură record. Un aligator lung de aproape trei metri și 70 de centimetri. Se estimează că acesta avea între 60 și 70 de ani.

Potrivit specialiștilor, există două tipuri de aligatori: aligatorul american și aligatorul chinez. Numele de aligator provine din limba spaniolă, unde înseamnă "șopârlă". Această denumire a fost dată chiar de exploratorii din Spania, după ce au călătorit în Florida, unde astfel de animale sunt întâlnite la tot pasul.

Principala sursă de hrană a aligatorilor o constituie animalele mici pe care le pot ucide dintr-o mușcătură și le pot înghiți imediat. Aceștia atacă animale și mai mari, dar doar atunci când sunt în preajma apei, pentru că le pot târî și îneca.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE