Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Opt bombe calorice din cauza cărora te îngraşi vara

Wednesday, 12 July 2017, 10:05 Sursă: REALITATEA.NET

1. Cârnaţii la grătar. O porţie de doi cârnaţi polonezi, făcuţi la grătar, ajunge pe la 500-700 de calorii, cam cât au şi hamburgerii. „Dacă se adaugă pâinea şi muştarul, numărul de calorii poate fi chiar mai mare”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul Moşilor din Bucureşti.

2. Micii. Conţinutul lor este foarte nesănătos. „De multe ori, carnea este de calitate proastă. În plus, au şi foarte multe grăsimi. O parte dintre acestea se mai ard pe grătar, dar, chiar şi aşa, micii rămân alimente calorigene”, atrage atenţia Eduard Adamescu.

3. Hot-dogul. Nutriţioniştii nu recomandă hrana fast-food nici măcar în vacanţă. „E vorba despre prea multe E-uri”, atenţionează medicul. Carnea procesată din hot-dog conţine nitriţi de sodiu, implicaţi în apariţia cancerului de colon.

4. Salatele cu maioneză. Sosurile (dressingurile) compromit aproape toate beneficiile pe care le aduce salata organismului. „Dacă doriţi să profitaţi de vitaminele din salată, solicitaţi să vi se aducă una fără maioneză”, vă sfătuieşte Adamescu. Mai sănătoase sunt cele preparate cu iaurt, aşa cum este, spre exemplu, tzatichi – o salată cu iaurt, castravete şi usturoi.

5. Cartofii prăjiţi. Acest tip de mâncare reprezintă una dintre cele mai proaste alegeri pe care le poate face cineva, inclusiv în vacanţă. Cartofii prăjiţi sunt cancerigeni, nu asigură organismului nici proteine şi nici vitamine, ci doar amidon şi hidraţi de carbon. „În plus, nu veţi şti niciodată în ce fel de ulei au fost preparaţi”, aminteşte Eduard Adamescu.

6. Aripioarele picante de pui. De regulă, carnea de pui este sănătoasă. Coaja care le înveleşte este însă extrem de nocivă. „Vorbim despre E-uri şi grăsimi, provenite din prăjeală”, spune nutriţionistul.

7. Coctailurile. Conţin alcool, zahăr şi aditivi. În plus, deshidratează. Sunt contraindicate persoanelor hipertensive şi diabeticilor.

8. Îngheţatele. Nu este chiar cel mai nociv desert, însă dacă îl daţi copiilor este mai bine să nu alegeţi îngheţatele pe băţ, pline de coloranţi şi pe cele de la dozator, preparate în condiţii improprii.

Sursă: doctorulzilei.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE