Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

O femeie a rămas fără trei membre după ce a fost mușcată de propriul câine

Tuesday, 16 April 2019, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

Christine Caron (55 de ani) a dat dintr-o joacă banală cu câinele în curte într-o experiență traumatizantă care i-a schimbat complet viața și nu va mai putea fi niciodată ca înainte.

Femeia, originară din Ottawa, Canada, este mamă a patru copii, dar și stăpâna a patru cățeluși. Pe 16 mai 2013, unul dintre căței ar fi mușcat-o “accidental” pe femeie, dar rana a fost superficială și nimic nu i-a indicat pe moment că s-ar fi infectat cu o bacterie foarte periculoasă.

Peste aproape o săptămână, femeia a început să aibă simptome asemănătoare unei răceli, dar starea ei s-a agravat până în momentul în care a intrat în comă. Când s-a trezit, medicii i-au spus că dacă nu-i amputează picioarele și un antebraț, riscă să moară, scrie Daily Mail.

„Mă jucam cu câinele în grădină când acesta m-a mușcat accidental de mână. Nu m-am gândit că va fi o problemă, mai ales că am spălat rana imediat și nu s-a infectat. Ulterior, am suferit de bronșită câteva luni, dar după trei zile de la mușcătură, aveam amețeli și mă simțeam tot mai rău”, a povestit Caron.

Cum a ajuns să-și piardă trei membre

La câteva zile după mușcătură, ea a încercat să se ducă la o clinică medicală, dar ajunsese prea târziu, când nu mai era program pentru pacienți. În aceeași zi, slăbită, s-a întors acasă și a adormit pe canapea. A fost ultimul lucru pe care și l-a mai amintit pentru că a intrat în stare de comă care a durat câteva luni.

Femeia contactase un sepsis bacterian deosebit de sever. Popular, noi spunem că a făcut septicemie. Simptomele sepsisului includ deficiențe de vorbire, tremurături sau dureri musculare, dificultăți la urinare, dificultăți de respirație și decolorarea pielii sub formă de pete, de obicei pe membre.

În cazuri severe, sepsisul poate cauza coagularea sângelui intravenoasă. Acest lucru duce la formarea de cheaguri de sânge în vasele sangvine, se blochează circulația sângelui și așa apar complicații. Orice organ neirigat de sânge riscă să „moară”. La nivelul membrelor, pot fi afectate țesuturile. Din acest motiv, Caron a avut nevoie de amputarea celor trei membre.

În cele din urmă, ea s-a recuperat și trăiește din nou o viață normală și poartă proteze. Și, da, are în continuare grijă de cei patru căței ai ei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE