FINALA EUROVISION 2014. Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, a câștigat EUROVISION 2014

Sunday, 11 May 2014, 01:21, Sursă: REALITATEA TV

FINALA EUROVISION 2014. Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, a câștigat FINALA EUROVISION 2014. Conchita Wurst, poreclită "femeia cu barbă", a interpretat piesa "Rise Like a Phoenix". Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la FINALA EUROVISION 2014, s-au clasat pe locul 12 la EUROVISION.

Adaugă părerea ta

FINALA EUROVISION 2014.  România a primit 6 puncte de la Azerbaidjdan, 8 puncte de la Malta, Israel, Austria și Spania, 4 puncte de la Macedonia, 1 punct de la Belarus și Portugalia, 4 puncte din Norvegia, 12 puncte din partea Moldovei, 2 puncte din partea Irlandei, 5 puncte din partea Belgiei și Italiei și a acordat 12 puncte Suediei.

FINALA EUROVISION 2014 Ucraina
UPDATE 22:14 — Reprezentanta Ucrainei a deschis finala Eurovision cu "Tick-Tock"

Reprezentanta Ucrainei, Maria Iaremchuk, a deschis finala Eurovision cu "Tick-Tock", un cântec despre dragoste ilustrat pe scena B&W Hallerne cu jocuri de lumini și un dansator care aleargă într-o roată de hamster.

Prezența Ucrainei pe scena Eurovision a fost comentată în diferite maniere de către presă, în contextul conflictului pe care această țară îl are cu Rusia, CNN titrând, sâmbătă "Lupta Eurovision: Ucraina și Rusia—față-în-față cu muzica". Artista a spus, însă, în conferințele de presă, că dorește să arate că arta este mai puternică decât politica.

FINALA EUROVISION 2014. Belarus
UPDATE 22:18 — Teo din Belarus a revenit pe scena Eurovision, pentru a cânta "Cheesecake"

Teo din Belarus a revenit pe scena Eurovision, de data această în finală, pentru a cânta "Cheesecake", o piesă despre cum un bărbat decide să se despartă de iubita sa, pentru că nu mai vrea să fie numit "prăjiturică" (cheesecake).

Artistul din Belarus a fost însoțit pe scenă de dansatori îmbrăcați în costume negre.

FINALA EUROVISION 2014 Azerbaidjan
UPDATE 22:22 — Reprezentanta Azerbaijanului a cântat "Start a Fire" pe scena Eurovision

Reprezentanta Azerbaijanului, Dilara Kazimova, a cântat "Start a Fire" pe scena Eurovision, spectacolul său incluzând jocuri de lumini, dar și o acrobată.

Show-ul artistei din Azerbaijan a fost conceput în asemenea manieră încât să îi pună acesteia în valoare vocea, fără foarte multe artificii.

Acrobata care a urcat pe scenă alături de artistă s-a mișcat în ritmul melodiei "Start a Fire", pe un fundal roșu.

FINALA EUROVISION 2014 Islanda
UPDATE 22:26 — Islandezii de la Pollapönk au adus culoare pe scena Eurovision

Islandezii de la Pollapönk au adus culoare pe scena Eurovision, cu costumele lor pastelate și cântecul "No Prejudice".

Cântecul artiștilor, pe ritmuri punk-rock, vorbește despre cum oamenii ar trebui să renunțe la prejudecăți de orice fel. La finalul show-ului, artiștii au scris cuvântul "love" cu mâinile.

FINALA EUROVISION 2014 Norvegia
UPDATE 22:29 — "Silent Storm" în interpretarea lui Carl Espen—baladă cu pian și viori, în finala Eurovision

Reprezentantul Norvegiei, Carl Espen, a cântat pe scena Eurovision, "Silent Storm", o baladă pentru care a fost acompaniat de un pianist și patru violoniste.

Cântecul a fost scris special pentru Espen de către vara sa, Josefin Winther, după ce aceasta l-a auzit cântând la un concurs muzical local.

FINALA EUROVISION 2014 România
UPDATE 22:33 — Proiecții imense cu pianul circular și holograma Paulei Seling, pentru piesa "Miracle"

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovi au susținut un show complex în finala Eurovision, prezentând, din nou, pianul circular care a fost proiectat pe pereții scenei dar și holograma cântăreței române.

De asemenea, show-ul celor doi s-a încheiat cu efecte pirotehnice. Paula Seling și Ovi s-au întors la Eurovision la patru ani după ce au obținut un loc trei în acest concurs, cu "Playing with Fire". Paula Seling a spus, înaintea Finalei Naționale Eurovision, că a fost convisă de succesul acestei deveniri de calitatea cântecului compus de Ovi, Philip Halloun și Frida Amundsen.

FINALA EUROVISION 2014 Armenia
UPDATE 22:37 — Aram MP3 a urcat singur pe scena Eurovision pentru a cânta "Not Alone"

Reprezentantul Armeniei, Aram MP3, a ales un spectacol fără backing vocals sau dansatori, pentru a cânta "Not Alone" pe scena finalei.

Show-ul carismaticul cântăreț, care a fost clasat, de casele de pariuri, cu șansa a patra la câștigarea trofeului Eurovision, a inclus doar proiecții video, care au completat interpretarea.

FINALA EUROVISION 2014 Muntenegru
UPDATE 22:41 — Reprezentantul Muntenegrului a cântat despre dragoste pe B&W Hallerne


Sergej Ćetković a cântat piesa de dragoste "Moj Svijet", cu care reprezintă Muntenegru în finala Eurovision.

Acesta a fost înconjurat, în timpul interpretării, de o patinatoare îmbrăcată în alb. Artistul a avut pregătite două variante ale piesei — una în limba macedoneană și una în engleză, iar în final a ales limba macedonenă.

FINALA EUROVISION 2014 Polonia
UPDATE 22:45 — Reprezentatele Poloniei, din nou senzuale pe scena Eurovision

Show-ul Poloniei, care participă la Eurovision cu "My Slowianie" de Donatan și Cleo a fost, fără îndoială, cel mai senzual, cel puțin din această ediție.

Cleo a apărut pe scenă îmbrăcată în roșu, alături de dansatoare în port tradițional și decolteu generos. Spectacolul a fost criticat, înainte de cea de-a doua semifinală, fiind considerat misogin. În spectacol, una dintre dansatoare spală rufe într-o găleată de lemn, arătându-și decolteul. Rugată să comenteze aceste aprecieri negative, Cleo a spus, într-o conferință de presă: "Aici nu e vorba de fete, e vorba de muzică".

FINALA EUROVISION 2014 Grecia:
UPDATE 22:49 — Freaky Fortune feat. Riskykidd au sărit pe trambulină în show-ul din finală


Freaky Fortune feat. Riskykidd, reprezentanții Greciei în finala Eurovision, au sărit pe o trambulină în show-ul pentru piesa "Rise Up".

Pe ritmuri de muzică de club, cei doi cântăreți s-au alăturat, spre finalul cântecului, unui acrobat ce sărea pe trambulina din mijlocul scenei.

FINALA EUROVISION 2014 Austria
UPDATE 22:53 — "Regina Austriei", Conchita Wurst, a smuls aplauzele publicului Eurovision

Conchita Wurst, care reprezintă Austria, a cântat "Rise Like a Phoenix", într-un show care a avut tot arsenalul unei manifestări ținute de o divă: vântul în păr, ceață, proiecții cu flăcări, rochie lungă aurie.

Conchita Wurst, poreclită de presa din țara sa "Regina Austriei" este un personaj interpretat de un actor austriac și este o divă cu barbă care a fost votată pe primul loc de către presa acreditată la Eurovision și intră cu șansa a doua în concurs, după Suedia, potrivit caselor de pariuri.

FINALA EUROVISION 2014 Germania
UPDATE 22:57 — Elaiza, din Germania — show cu confetti și acordeon


Elaiza, care reprezintă Germania cu "Is It Right?", a susținut un show care a inclus un acordeon. Germania face parte din grupul "Marele 5", ce include cei mai importanți finanțatori Eurovision, și a fost calificată în finală în mod automat.

FINALA EUROVISION 2014 Suedia
UPDATE 23:05 — Sanna Nielsen a susținut un show simplu, în care a pus accent pe modulațiile vocii sale

Reprezentanta Suediei, Sanna Nielsen, a susținut un show simplu, care s-a axat doar pe interpretarea vocală.

Cântăreața care reprezintă Suedia cu piesa "Undo" este favorita numărul unu la trofeul Eurovision, potrivit caselor de pariuri.

FINALA EUROVISION 2014 Franța
UPDATE 23:09 — Twin Twin au cântat despre cât de important este să ai o mustață

Twin  Twin, care reprezintă Franța cu piesa "Moustache", au prezentat un show plin de culoare pe Arena B&W din Copenhaga.

Cântecul simpaticilor francezi a căror misiune este de a nu se lua prea mult în serios, transmite mesajul importanței de a avea o mustață. De altfel, întrebat de AFP, înaintea finalei, ce i-ar trebui Franței, pentru a câștiga un loc onorabil la Eurovision, solistul trupei franceze a răspuns: "Păi, în primul rând o mustață".

FINALA EUROVISION 2014 Rusia
UPDATE 23:13 — Surorile Tolmachevi — spectacol în tandem

Surorile Tolmachevi au cântat "Shine", într-un show ce a ilustrat unitatea dintre ele.

În momentul în care și-au început recitalul, cele două tinere și-au legat cozile de păr una de alta, pentru a se despărți, câteva secunde mai târziu.

Cântărețele de 17 ani, care sunt, de altfel, și cele mai tinere concurente la Eurovision nu sunt străine de acest concurs. Ele au câștigat, în 2006, Eurovision Junior, ce a avut loc în România.

FINALA EUROVISION 2014 Italia
UPDATE 23:17 — La Mia Citta" — pop-rock italian cântat de Emma

Reprezentanta Italiei, Emma, a adus o mostră de rock italian în finala Eurovision, cu melodia "La mia citta". Show-ul a fost completat de jocuri de lumini.

FINALA EUROVISION 2014 Slovenia
UPDATE 23:21 — "Round and Round" cu sunet de flaut în finala Eurovision


Tinkara Kovač a cântat "Round and Round", completând interpretarea vocală cu cea la flaut. Aceasta a fost însoțită, pe scenă, de trei backing vocals și înconjurată de lumini aurii, pe ecranul uriaș din spatele său. De altfel, Tinkara Kovač, care are o pregătire muzicală clasică, a mărturisit, într-o conferință de presă, că a avut nevoie de acordul directorului ansamblului din care face parte pentru a participa la Eurovision.

FINALA EUROVISION 2014 Finlanda
UPDATE 23:24 — Din nou rock, cu Softengine, pe scena Eurovision


Finlandezii de la Softengine au adus o mostră de rock pe scena celei de-a doua semifinale Eurovision, cu piesa "Something Better".

Tinerii artiști nu au ales accesorii sau artificii scenice în show-ul lor și s-au limitat ritmurile rock, cu jocuri puternice de lumini. Aceștia au mărturisit, anterior concursului, că sunt influențați artistic de trupe precum Coldplay.

FINALA EUROVISION 2014 Spania
UPDATE: 23:29 — Ruth Lorenzo a cântat în ploaie, pentru Eurovision

Reprezentanta Spaniei, Ruth Lorenzo, a cântat "Dancing in the Rain" într-un cadru care simula ploaia torențială.

De altfel, machiajul și coafura artistei sugerau acest mediu. Ruth Lorenzo, calificată direct în finală deoarece Spania face parte din Marele 5, a spus că acest cântec vorbește despre nevoia de a fi puternici în momentele grele.

FINALA EUROVISION 2014 Elveția
UPDATE 23:32 — Sebalter, show elegant cu scripcă

Sebalter, reprezentantul Elveției la Eurovision, a cântat în cea de-a doua semifinală Eurovision, prezentând un spectacol din care nu a lipsit instrumentul care l-a consacrat, scripca, pe care a purtat-o pe scenă, ca un star rock.

Mai mult, elvețianul, îmbrăcat elegant cu vestă și cămașă albă, a ales să se acompanieze singur și la tobă, pe melodia "Hunter of Stars". Sebalter a făcut parte timp de 10 ani dintr-o trupă folk iar "Hunter of Stars" marchează intrarea lui în lumea pop-ului.

FINALA EUROVISION 2014 Ungaria
UPDATE 23:37 — András Kállay-Saunders a cântat piesa cu cel mai dramatic mesaj din finala Eurovision

András Kállay-Saunders, reprezentantul Ungariei, a cântat cântecul cu cel mai dramatic mesaj din finală, "Running". "Running" vorbește despre abuzul minorilor și violența domestică. Artistul a fost însoțit pe scenă de un dansator și o dansatoare.

FINALA EUROVISION 2014 Malta
UPDATE 23:40 Malta—cântec dedicat celor departe de familiile lor

Malta este reprezentată în finala Eurovision de piesa "Coming Home" a celor de la Firelight. Interpretarea artiștilor a fost completată de proiecții cu fotografii de familie și peisaje idilice, pe uriașul perete al scenei de la B&W Hallerne.

Pe scena din leduri au fost proiectate flori galbene. De altfel artiștii au mărturisit că piesa "Coming Home" are un mesaj special pentru emigranții care trăiesc departe de familiile lor.

FINALA EUROVISION 2014 Danemarca
UPDATE 23:44 — Basim a încântat fanii danezi de la B&W Hallerne

Basim, reprezentantul Danemarcei la Eurovision, a încântat fanii autohtoni cu "Cliche Love Song". Cu un refren fără cuvinte și mișcări de dans foarte simple, Basim a înveselit atmosfera finalei Eurovision. Spre finalul serii, un steag imens cu o inimă și cuvântul "Love" scris în interiorul ei, a apărut în spatele artistului.

FINALA EUROVISION 2014 Olanda
UPDATE 23:49 — The Common Linnets au adus ritmurile folk în concurs

Reprezentanții Olandei la Eurovision, The Common Linnets, au adus ritmurile folk în concurs, cu "Calm after the Storm".

De altfel, olandezii sunt cotați cu șansa a treia de a câștiga concursul, potrivit caselor de pariuri europene.

FINALA EUROVISION 2014 San Marino
UPDATE 23:52 — "Maybe", show cu decor marin, în finala Eurovision
San Marino a adus în concurs un show cu decor acvatic, pentru "Maybe", piesa interpretată de Valentina Monetta. Artista, îmbrăcată în alb, a fost înconjurată de o pânză care sugera o stridie.

FINALA EUROVISION 2014 Marea Britanie
UPDATE 23:56 — Molly și spiritul hippie au închis concursul Eurovision

Molly, reprezentanta Marii Britanii, a închis concursul Eurovision, cu "Children of the Universe". Proiecțiile din show-ul acesteia au inclus elemente din perioada "Flower Power".

 


EUROVISION 2014. Ordinea de intrare în concurs a fost stabilită de producătorii show-ului şi aprobată de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, şi de preşedintele Grupului de referinţă, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Astfel, ordinea de intrare în concurs este următoarea: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino şi Marea Britanie.

 EUROVISION 2014. Ucraina va fi reprezentată de Mariya Yaremchuk, cu melodia "Tick-Tock"

EUROVISION 2014. Pentru Belarus va urca pe scena EUROVISION 2014 Teo, care va interpreta piesa "Cheesecake"

EUROVISION 2014.  Azerbaidjan - Dilara Kazimova va cânta "Start A Fire"

EUROVISION 2014. Islanda va fi reprezentată de trupa Pollapönk, care va cânta "No prejudice"


EUROVISION 2014.Carl Espen Thorbjørnsen va cânta pentru Norvegia melodia "Silent Storm"

NORVEGIA este reprezentată de Carl Espen - Silent Storm

 EUROVISION 2014. Pentru România vor urca pe scena de la EUROVISION Paula Seling şi OVI, cu piesa "Miracle"

 EUROVISION 2014. Armenia este reprezentată de Aram MP3, cu "Not Alone"

EUROVISION 2014.  Muntenegru - Sergej Ćetković va cânta "Moj Svijet"

EUROVISION 2014. Polonia se prezintă cu melodia "My Słowianie - We Are Slavic", interpretată de Donatan & Cleo

EUROVISION 2014.Grecia - Freaky Fortune feat. RiskyKidd vor cânta "Rise up"

EUROVISION 2014. Austria - Conchita Wurst va interpreta piesa "Rise Like A Phoenix"

EUROVISION 2014. Germania: Elaiza - It is right

 

EUROVISION 2014.  Suedia este reprezentată de Sanna Nielsen, cu melodia "Undo"


 

EUROVISION 2014. Franţa: TWIN TWIN - Moustache

EUROVISION 2014. Rusia - Duo-ul Tolmachevy Sisters va interpreta melodia "Shine"

 

EUROVISION 2014. Italia: Emma - La Mia Città

 EUROVISION 2014. Finlanda - Trupa Softengine, cu melodia "Something better"

 

EUROVISION 2014. Spania: Ruth Lorenzo - Dancing in the rain

 

 EUROVISION 2014. Elveţia, piesa "Hunter of stars", în interpretarea lui Sebalter

 

EUROVISION 2014.  Ungaria va fi reprezentată pe scena de la Copenhaga de Andras Kallay, cu melodia "Running"

 

EUROVISION 2014. Malta este reprezentată de trupa Firelight, care va cânta "Coming Home"

EUROVISION 2014. Danemarca: Basim - Cliche Love Song

EUROVISION 2014. Trupa "The Common Linnets" va reprezenta Olanda pe scena EUROVISION 2014, cu melodia "Calm after the storm"

 EUROVISION 2014. San Marino - Valentina Monetta va interpreta melodia "Maybe"

EUROVISION 2014.Marea Britanie: Molly - Children of the UniverseEurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

EUROVISION 2014. SURPRIZELE show-ului pregătit de Paula Seling şi Ovi pentru EUROVISION

 

EUROVISION 2014. Suspans la cote maxime, înainte de FINALA EUROVISION: ce jocuri de culise se fac


EUROVISION 2014. Toate "ingredientele" au fost reunite în Danemarca de organizatorii concursului EUROVISION pentru a face să crească suspansul înainte de finala de sâmbătă seară a acestei competiţii, unde se vor amesteca farmecul interpretativ, interesele geopolitice şi costume de scenă la limita scandalosului.

Armenia, Suedia şi Ucraina fac parte din rândul ţărilor de la care se aşteaptă un rezultat mare, dar, spre deosebire de anul trecut - când daneza Emmelie de Forest a câştigat competiţia, conform aşteptărilor, cu piesa ei "Only Teardrops" -, niciun favorit nu pare să se detaşeze în 2014.

Semn al faptului că politica influenţează voturile, mulţi spectatori din public au început să fluiere în momentul afişării rezultatelor semifinalei de marţi seară, care au anunţat că Rusia s-a calificat în finală. Şi, potrivit anumitor observatori, Ucraina ar putea să primească, sâmbătă, multe voturi de simpatie.

Televiziunea publică daneză (DR) intenţionează să mizeze la maximum pe această latură dramatică a galei EUROVISION, descrisă adeseori drept cel mai mare eveniment audivizual non-sportiv din lume.

"Când artiştii ies din scenă, filmăm imediat reacţiile lor. Vrem ca totul să fie cât mai dramatic", a declarat producătoarea TV Pernille Gaardbo.

Bugetul evenimentului este şi el unul impresionant: Danemarca şi-a fixat o limită de 190 de milioane de coroane daneze (25,5 milioane de euro) pentru a finanţa EUROVISIONul, care a atras 170 de milioane de telespectatori anul trecut în faţa micilor ecrane.

Din lipsă de fonduri, Bulgaria, Cipru şi Serbia nu participă la competiţia din acest an.

EUROVISION a câştigat în popularitate începând din anii '90, când European Broadcasting Union (EBU, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa) şi-a relaxat regulamentul referitor la obligaţia artiştilor participanţi de a cânta în limba ţării proprii sau de a fi acompaniaţi de o orchestră cu un dirijor.

După accesul lor la independenţă, EUROVISION a devenit extrem de popular în ţările din fosta URSS, care iau această competiţie mult mai în serios decât ţările occidentale, precum Marea Britanie, unde majoritatea populaţiei asociază evenimentul cu sarcasmul prezentatorului Terry Wogan.

În 2001, acesta din urmă nu s-a jenat deloc şi i-a ironizat fără milă pe cei doi prezentatori ai galei, care prezentau toate cântecele făcând rime.

Danemarca a găzduit deja concursul EUROVISION în 2001, când fraţii Olsen au câştigat concursul, cu cântecul "Fly on the Wings of Love".

În acest an, organizatorii au făcut apel la un trio de prezentatori, din care face parte şi Pilou Asbaek, celebru pentru rolul interpretat în serialul de televiziune danez "Borgen", care are deja mare succes şi în străinătate.

De câteva zile, principala arteră comercială din Copenhaga propune un veritabil "traseu turistic" pentru fanii concursului EUROVISION veniţi din lumea întreagă.

În acest an, competiţia se desfăşoară într-un vechi şantier naval, în centrul unei zone comerciale. "Este un loc minunat, un loc care inspiră", a spus Pernille Gaardbo. "Publicul este relativ aproape de scenă. Şi, chiar dacă aici vor fi 11.000 de persoane, se va crea o atmosferă intimă", a mai spus aceasta.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele 10 ţări calificate deja în finala EUROVISION Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi, de semifinala care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), vor concura în cea de-a doua semifinală a EUROVISION Song Contest 2014, joi seară, cu piesa "Miracle".

Semifinala de marţi a fost difuzată în direct pe TVR, iar semifinala de joi şi finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

EUROVISION Song Contest 2014 are loc la Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la EUROVISION 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la EUROVISION 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

EUROVISION este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena EUROVISION se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala EUROVISION (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu. 
Alte articole din: DIVERTISMENT