Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenție la bărbații cu barbă! Ascund un secret rușinos în pantaloni

Wednesday, 10 April 2019, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetători de la Universitatea Western din Australia au observat, în urma unor cercetări amănunțite, că bărbații cu barbă și păr lung au o problemă imensă din punct de vedere biologic. Specialiștii au remarcat că e un fel de paradox al evoluției.

Conform cercetătorilor, bărbații pot fie să fie bine împodobiți, fie bine "dotați", dar în niciun caz n-ar putea să fie ambele. E o chestiune deja observată la animale. Acestea investesc timp în cum arată și cum impresionează femelele, dar fizic nu pot crește părțile importante pentru reproducere. Astfel, dacă se îngrijesc prea mult, au tras concluzia specialiștii, nu au ce să ofere în plus.

De ce testiculele bărbaților sunt dependente de alte componente fizice

Descoperirea cercetătorilor australieni poate să funcționeze și ca un etalon. Dacă bărbații pe care îi întâlnește o femeie are barbă stufoasă și plete generoase, cel mai probabil încearcă să compenseze... ceva.

"Unele specii de maimuțe încearcă să suplinească lipsa «dotărilor» printr-o barbă generoasă, o blană stufoasă și bine îngrijită sau prin coapse și obraji îngrijiți. Alte animale din aceeași specie par mai neîngrijite, pentru că n-au nevoie să compenseze", a declarat doctorul Cyril Grueter pentru Daily Mail.

Concluziile aceste cercetări fără precedent au venit pe baza observațiilor și testelor derulate pe 100 de specii de maimuțe.

Cercetătorii au spus și că ceea ce au încercat să vadă e și dacă masculii au același scop, adică reproducerea și înmulțirea. Astfel, fie reușesc să cucerească femelele cu ceea ce au genetic, fie prin cum arată. În cazul masculilor mai bine dotați, au menționat specialiștii, aceștia produc mai multă spermă ca să se asigure că urmașii lor vor fi cei purtați de femelă.

Nu în ultimul rând, cercetătorii au venit cu încă o comparație ca lumea să-și facă o idee despre ce înseamnă tot ce-au observat ei. Au spus că e impresionant pentru un bărbat să urce pe Everest, dar și mai impresionant e să facă asta cu o mână legată la spate. Cam așa e și cu reproducerea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE