Bune maniere: Cum se comportă o adevărată lady

Monday, 02 March 2015, 11:17 Sursă: AGERPRES

Autor: Realitatea.NET

Nu orice femeie elegantă, impecabil accesorizată e o lady. O bună parte din atingerea acestui apogeu al feminității se construiește în copilărie, printr-o temeinică educație, care vizează felul de a te purta, de a reacționa, de a trăi în comunitate și de a te afișa în societate. O lady va evolua mereu, va învăța din toate greșelile pe care le-a făcut.

O lady e o femeie care gândește înainte să vorbească, în absolut orice context. Ea nu comentează greșelile altora, nu jignește și nu bârfește, nu întrerupe discuții și nu este răutăcioasă.

O lady zâmbește mult și utilizează foarte des cuvintele ''vă rog'' și ''mulțumesc''. Ea nu trebuie să întârzie la nicio întâlnire dar, dacă totuși i se întâmplă acest lucru are cel mai delicat fel de a se scuza, fără explicații obositoare și inutile.

De asemenea, o lady știe să nu fie falsă și mincinoasă în nicio împrejurare socială sau chiar personală. Ea își închide mereu telefonul la restaurant, la spectacole sau în instituțiile publice, nu-și mănâncă sandwich-ul la volan și nici nu iese din casă, fie și până la colțul străzii, nearanjată.

O lady nu spune și nu participă la glume de prost gust; dacă în prezența ei cineva începe să spună una, o lady se va scuza politicos și va părăsi adunarea. Nu face niciodată complimente cuiva aflat într-un grup, pentru a nu face pe nimeni să se simtă lezat.

Ea știe să se îmbrace adecvat! Nu este necesar să se îmbrace într-un costum sau o rochie, dar hainele ei vor fi mereu curate, călcate și frumos asortate. Toate hainele trebuie să i se potrivească, nici prea largi, dar nici prea strâmte.

O lady știe cel mai bine când și cât să bea cu paiul, ce băutură să aleagă la bar, la restaurant sau la o petrecere privată. Dacă ține o dietă, nu vorbește despre asta în timpul mesei. Ea are întotdeauna cărți de vizită profesionale la ea, dar nu le împarte la nunți și botezuri, ci doar când e neapărat necesar, la solicitarea cuiva bine intenționat. Nu se trezește vorbind despre munca ei la un party și evită grupurile unde conversația e orientată doar spre bârfă. Nu deranjează partenerii de călătorie în niciun mijloc de transport în comun și știe să se îmbrace adecvat în avion, în tren sau pe un iaht.

Dacă se întâmplă sa fie șefă, o lady nu e o dictatoare, ci o conducătoare, un lider bine informat și organizat. În casa ei nu e niciodată dezordine sau mizerie, deși nu e fericită de nicio vizită neanunțată, pentru că nici ea nu merge nicăieri neinvitată.

O lady are grijă de sănătatea ei și-și programează regulat vizite la medic. Nu se plânge niciodată în public de problemele ei de sănătate și nici nu dă sfaturi aiurite celor care au nevoie, câtă vreme nu e domeniul ei de activitate. Nu bea alcool în exces și nici nu fumează pe stradă sau în locuri unde acest lucru e strict interzis. Mai mult...


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri