Beneficiul neaşteptat al alunelor pentru sănătate

Thursday, 17 July 2014, 17:58, Sursă: REALITATEA.NET

O portie zilnica de alune ofera protectie contra bolilor de inima, se arata intr-o cercetare recenta.

Adaugă părerea ta

Persoanele care consuma zilnic o portie de alune sunt mai ferite de afectiunile cardiovasculare cu 30% fata de cele care nu au acest obicei, informeaza Daily Mail, citat de ziare.com.

Concluzia apartine unui studiu amplu al specialistilor americani de la Scoala de Sanatate Publica Harvard si a celor chinezi de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Hua Zhong.

Acestia au monitorizat 18 cercetari anterioare care au analizat beneficiile includerii alunelor in dieta zilnica. Au fost incluse in studiu 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli de inima si 50.000 de decese.

De ce sunt sanatoase nucile si alunele de padure

Alunele contin acizi grasi nesaturati, vitamine, minerale si alti nutrienti cu efect protector conta bolilor. Toate aceste substante "lucreaza" impreuna pentru a reduce colesterolul "rau" si procesul inflamator din organism.

Un studiu de anul trecut aparut in publicatia "Jurnalul de Medicina din New England" a aratat ca nucile reduc riscul de moarte prematura din cauza bolilor cardiovasculare si scade probabilitatea de deces din cauza cancerului cu 11%.