Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bărbații cu barbă ar putea fi mai plini de bacterii decât blana unui câine

Tuesday, 16 April 2019, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

Un nou studiu a arătat că există mai multe bacterii în barba unui bărbat decât în blana unui animal.

Specialiștii au comparat mostre prelevate de la bărbați cu fire de păr din blana unor câini și au descoperit o încărcătură bacteriană semnificativ mai mare în cazul bărbaților cu barbă, potrivit lui Andreas Gutzeit, profesor în cadrul Hirslanden Clinic din Elveția.

Studiul urmărea să descopere dacă oamenii pot contacta boli de la câini în urma folosirii aceluiași aparat RMN. Multe cabinete veterinare nu au unul propriu, deci oamenii de știință au vurt să afle cât de sigur ar fi ca acestea să fie împărțite între pacienții umani și canini, scrie Daily Mail.

Câinii nu au mai mulți microbi decât oamenii

Cercetătorii au colectat probe de la 18 bărbați și de la 30 de câini de rase diferite. Au ajuns la concluzia că toți bărbații testați aveau un număr mare de microbi. Pe de altă parte, doar 23 din cei 30 de câini au arătat o cantitate similară de microbi.

Mai mult, șapte dintre bărbații cu barbă care au participat la studiu au fost testați pozitiv cu microbi care reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane.

De asemenea, oamenii de știință au verificat și aparatul RMN atât după folosirea acestuia pentru câini, cât și pentru oameni. În urma examinării probelor, specialiștii au ajuns la concluzia că numărul de bacterii rezultate este mult mai mic după ce corpul unui câine este scanat.

Bărbații cu păr facial au ținut să contrazică studiul. Au menționat că unii mențin o igienă mai bună decât alții, deci rezultatul studiului nu ar fi tocmai reprezentativ.

"Pe baza acestor descoperiri, câinii pot fi considerați curați în comparație cu bărbații cu barbă”, a mai adăugat profesorul Andreas Gutzeit.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE