Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Animalul cu cel mai performant "nas" din regnul animal

Wednesday, 23 July 2014, 12:18 Sursă: AGERPRES

Acest lucru înseamnă că un elefant are un miros de cinci ori mai dezvoltat decât cel al unui om și de două mai puternic decât al unu câine. Pachidermele îi devansează la acest capitol chiar și pe deținătorii acestui record în regnul animal: șoarecii.

'Trompa unui elefant nu este doar lungă ci și foarte performantă', a subliniat autorul acestui studiu, Yoshihito Niimura, de la Universitatea din Tokyo.

Modul în care genele olfactive funcționează nu este totuși foarte bine înțeles, dar este cu siguranță ceea ce le-a permis elefanților să supraviețuiască de-a lungul vremurilor. Capacitatea lor de a mirosi le permite acestor animale să-și găsească hrana, partenerele și să evite prădătorii.

Pentru acest studiu științific a fost comparat aparatul olfactiv al elefanților cu cele ale altor 13 animale, precum caii, iepurii, porcii de Guineea, vacile și cimpanzeii.

Primatele și oamenii sunt mamiferele cu cele mai puține gene asociate simțului olfactiv, potrivit acestui studiu. 'Acest lucru ar putea fi o consecință a faptului că au renunțat la miros pe măsură ce s-a dezvoltat văzul', a precizat profesorul Niimura.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE