A urcat în tren şi a văzut o femeie musulmană cu faţa acoperită de văl. Reacţia lui e uimitoare

Friday, 30 October 2015, 21:33, Sursă: REALITATEA.NET

Un bărbat din Marea Britanie a făcut un gest care l-a transformat în "erou" pe reţelele de socializare.

Dante Jamie Coyne se ducea la serviciu când s-a petrecut totul. Bărbatul avut însă o surpriză, când a urcat în trenul cu care merge de obicei la lucru: deşi toate vagoanele erau foarte aglomerate, într-un anumit sector toate scaunele erau libere, cu excepţia unuia.

Motivul? Pe scaunul ocupat stătea o femeie musulmană, îmbrăcată în haine tradiţionale şi cu chipul acoperit de vălul islamic. Uimit de atitudinea celorlalţi călător, Jamie a vrut să facă un gest menit să le demonstreze celorlalţi că greşesc: s-a aşezat lângă respectiva femeie, anunţându-şi decizia cu voce tare.

"Toată lumea care mă cunoaşte ştie că eu fac glume despre aproape orice şi oricine, dar nu am intenţionat niciodată să ofensez şi nu aş face niciodată pe cine să se simtă inconfortabil în mod intenţionat. Azi dimineaţă am urcat într-un tren foarte aglomerat şi era mai mult decât evident motivul pentru care nimenu nu voia să ocupe cele şase scaune dintr-o anumită secţiune", a explicat el ulterior pe contul de Facebook.

"Aşa că am anunţat cu voce tare 'bine, atunci voi sta eu aici' şi am luat loc. Nu ne-am spus nimic tot drumul (el şi femeia respectivă, n. red), dar când a coborât din tren, şi-a aplecat uşor capul spre mine şi mi-a şoptit 'îţi mulţumesc'. Dragilor, nu mai judecaţi oamenii atât de mult!", a adăugat el.

Postarea lui Jamie a devenit imediat virală pe reţeaua de socializare, unde a adunat peste 40.000 de aprecieri. În plus, numeroase femei musulmane au lăsat comentarii, explicând că ele însele au trecut prin experienţe similare.

"Mi se întâmplă asta de fiecare dată când port hijab", mărturisit o internaută.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage