Meleșcanu, investigat pentru mușamalizarea crimelor de la Timişoara din 1989

Tuesday, 21 January 2020, 14:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

"Potrivit telegramelor diplomatice, Meleşcanu Teodor Viorel ar fi participat, în calitate oficială, la dezinformarea şi diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor diplomatici prezenţi la eveniment cu privire la crimele şi abuzurile săvârşite la Timişoara, plasând infracţiunile comise de reprezentanţii comunişti în categoria "zvonurilor colportate în scopuri duşmănoase" şi a "ştirilor de presă neconfirmate". Analizând faptele cu posibile consecinţe penale săvârşite de domnul Meleşcanu Teodor Viorel, IICCMER a declanşat procedura de investigaţie specifică", se arată într-un comunicat de presă al IICCMER.

Potrivit sursei citate, în cauză au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă şi identificare de martori, urmând a fi administrate probe şi derulate alte activităţi specifice activităţii de investigaţii a IICCMER.

"În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele şi probele rezultate în urma cercetărilor", precizează reprezentanţii institutului.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: JUSTIŢIE