EXTERN

Bogdan Aurescu/foto: cont oficial TwitterVaccinare SUA/sursa foto: Profi Media

Statele Unite au demarat vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson. Se așteaptă și decizia Agenţiei Europene a Medicamentului

S-a dat startul la vaccinarea cu serul Johnson&Johnson în Statele Unite ale Americii. Prima persoană vaccinată este o femeie în vârstă de 86 de ani. Compania Johnson&Johnson se pregăteşte să livreze deja 100 de milioane de doze în SUA. În contrapartidă, Agenţia Europeană a Medicamentului decide pe 11 martie dacă îl autorizează şi în Uniunea Europeană.

ACTUAL
Vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 Foto: Profi Media

Vaccinul Pfizer, mai PUȚIN eficient în cazul persoanelor obeze. Ce recomandă cercetătorii - date preliminare

Oamenii care suferă de obezitate ar putea avea nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru a beneficia de protecția maximă oferită de acesta împotriva noului coronavirus. Este o ipoteză apărută în urma unui studiu făcut de cercetătorii italieni, care au urmărit nivelul de anticorpi dobândit de angajații din sănătate după ce au primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

ACTUALMilano: Aglomerație înainte de noile restricții COVID-19 din 1 martie 2021 Foto: Twitter.com

EXPLOZIE de infectări coronavirus în Italia. Aglomerație la Milano, în plină pandemie, înainte de RESTRICȚII

În plină pandemie, centrul orașului Milano a arătat ca o petrecere uriașă în ultimul weekend fără restricții dure. În ciuda situației epidemiologice din zonă, mii de oameni au luat cu asalt terasele. Oamenii din Milano au umplut centrul orașului înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor. Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care și Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia. În ultima zi, numărul infectărilor cu noul coronavirus a explodat. 

ACTUAL