EXTERN
Proteste Myanmar Foto: Twitter.com

Cea mai sângeroasă zi din Myanmar - cel puțin 18 oameni au fost uciși și 30 au fost răniți în ultimele 24 de ore

Cel puțin 18 manifestanți au fost uciși duminică în Myanmar, după ce poliția a deschis focul asupra protestatarilor, aceasta fiind cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat a militarilor de la începutul lunii februarie. Protestatarii sunt în stradă de mai multe săptămâni, în mai multe orașe, și denunță lovitura de stat a Armatei de la 1 februarie. Ciocnirile cu forțele de ordine au transformat Yangonul, dar și alte orașe din întreaga țară în adevărate câmpuri de luptă.

ACTUAL
coronavirus Foto: Pixabay.com

Vaccinurile COVID-19 trebuie să fie SIGURE și pentru noile mutații coronavirus - APELUL Agenției Europene a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului cere adaptarea urgentă a vaccinurilor de pe piață pentru noile mutații coronaviurs, diferite față de virusul original. EMA a aprobat un document în această săptămână cu cerințele pentru producătorii actuali ai vaccinurilor deja existente pe piață și aprobate deja. Este vorba de vaccinurile de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca, alături de un al patrulea vaccin, de la Johnson&Johnson, care urmează să fie aprobat în următoarele zile.

ACTUAL