Bogdan Aurescu/foto: cont oficial Twitter

Bogdan Aurescu, întâlnire cu ambasadorul saudit. Ministrul de Externe încurajează investițiile din Peninsula Arabă în România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat, miercuri, pentru realizarea de investiţii saudite "substanţiale" în România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorul regatului, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan, aflat la final de mandat la Bucureşti. Potrivit unui comunicat MAE, cei doi interlocutori au punctat momentele de referinţă ale dialogului bilateral între România şi Regatul Arabiei Saudite, pe parcursul mandatului ambasadorului, apreciind evoluţiile pozitive în anumite sectoare de activitate, precum cel agricol.

EXTERN

OMS respinge ideea unui pașaport de vaccinare

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei (sursă foto: AFP)

VIDEO + FOTO GALERIE Preşedintele Ucrainei și-a umflat mușchii la vaccinare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intrat în galeria șefilor de stat și de guvern care au impresionat prin condiția fizică "dezvăluită" cu ocazia vaccinării anti-COVID-19. Șeful de stat, actor comic de profesie, s-a imunizat într-un centru din zona de conflict de la granița spre Rusia, pentru a transmite un semnal de încurajare soldaților care luptă împotriva separatiștilor pro-ruși. 

ACTUAL


Vaccinare SUA/sursa foto: Profi Media

Statele Unite au demarat vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson. Se așteaptă și decizia Agenţiei Europene a Medicamentului

S-a dat startul la vaccinarea cu serul Johnson&Johnson în Statele Unite ale Americii. Prima persoană vaccinată este o femeie în vârstă de 86 de ani. Compania Johnson&Johnson se pregăteşte să livreze deja 100 de milioane de doze în SUA. În contrapartidă, Agenţia Europeană a Medicamentului decide pe 11 martie dacă îl autorizează şi în Uniunea Europeană.

ACTUAL


Milano: Aglomerație înainte de noile restricții COVID-19 din 1 martie 2021 Foto: Twitter.com

EXPLOZIE de infectări coronavirus în Italia. Aglomerație la Milano, în plină pandemie, înainte de RESTRICȚII

În plină pandemie, centrul orașului Milano a arătat ca o petrecere uriașă în ultimul weekend fără restricții dure. În ciuda situației epidemiologice din zonă, mii de oameni au luat cu asalt terasele. Oamenii din Milano au umplut centrul orașului înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor. Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care și Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia. În ultima zi, numărul infectărilor cu noul coronavirus a explodat. 

ACTUAL