Viktor Ianukovici, din Rusia: Voi lupta pentru viitorul Ucrainei. Nu am fost înlăturat de la putere

Friday, 28 February 2014, 15:14 Sursă: Mediafax

VIKTOR IANUKOVICI a vorbit vineri pentru prima dată, după fuga sa din Ucraina, într-o conferinţă de presă. El a declarat că nu a fost "răsturnat" de la putere şi a promis că va "continua lupta pentru viitorul Ucrainei". Ianukovici a mai afirmat că puterea a fost preluată de către "tineri naţionalişti şi profascişti" şi că evenimentele care afectează în prezent Crimeea sunt o "reacţie naturală" faţă de o "uzurpare a puterii".

Adaugă părerea ta

VIKTOR IANUKOVICIPreşedintele ucrainean destituit Viktor Ianukovici a declarat vineri că nu a fost "răsturnat" de la putere şi a promis că va "continua lupta pentru viitorul Ucrainei", în prima sa apariţie publică de când a fost destituit de parlament, în urmă cu aproape o săptămână, relatează AFP.

Ianukovici a declarat că a fost nevoit să părăsească Ucraina în urma unor ameninţări la adresa vieţii sale.
El a mai afirmat, într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, că puterea a fost preluată de către "tineri naţionalişti şi profascişti".

"Ce se întâmplă în Crimeea e natural", spune Viktor Ianukovici

Viktor Ianukovici a afirmat vineri că tensiunile din Crimeea sunt o "reacţie naturală" faţă de o "uzurpare a puterii" şi o "lovitură de stat a unor bandiţi", îndemnând la menţinerea republicii autonome Crimeea în Ucraina, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Tot ceea ce se întâmplă în Crimeea este o reacţie absolut naturală la o lovitură de stat a unor bandiţi, la Kiev o mână de radicali a uzurpat puterea", a declarat el într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, îndemnând Crimeea să rămână în cadrul Ucrainei.

Ucraina va cere Rusiei extrădarea fostului preşedinte VIKTOR IANUKOVICI , care urmează să susţină vineri o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, a anunţat Parchetul general într-un comunicat, relatează AFP.

"Parchetul General al Ucrainei are intenţia să ceară extrădarea cetăţeanului VIKTOR IANUKOVICI , dat în căutare la nivel internaţional, dacă prezenţa sa în Rusia este confirmată", a anunţat parchetul, care a deschis împotriva lui o anchetă pentru "crime în masă".

IANUKOVICI a spus şi că victimele au fost "rezultatul unei crize politice", dar şi că a fost forţat să părăsească Ucraina din pricina unor ameninţări la adresa vieţii sale.

VIKTOR IANUKOVICI: "Ucraina e o ţară puternică, vom ieşi din criză. Vă încurajez să susţinem un referendum, să vorbim despre aceste probleme cu participarea unui spectru întreg al societăţii civile şi să reflecte şi ei, la rândul lor, asupra problemelor importante ale ţării. "

Ianukovici: "Parlamentul nu este legitim". El a declarat că va "continua să lupte pentru viitorul Ucrainei" şi că vede o singură soluţie: "trebuie să aplicăm acordul dintre preşedinte, prim ministru şi cei trei miniştri. "

VIKTOR IANUKOVICI: "Am ajuns în Rusia cu ajutorul unor ofiţeri loiali, patrioţi, doar asta pot spune, care şi-au făcut datoria şi m-au ajutat să îmi păstrez viaţa".

Ianukovici: "Cred că orice acţiune militară în această situaţie este inacceptabilă şi nu voi cere ajutor militar. Ucraina trebuie să rămână unită. Eu mă voi întoarce în Ucraina atunci când siguranţa mea şi a familiei mele va fi asigurată".

IANUKOVICI despre fuga în Rusia

"Nu m-am întâlnit cu domnul Putin. Când am ajuns în Rusia, am vorbit la telefon cu el. Am fost de acord că atunci când vom avea o ocazie, ne vom întâlni. Nu ştiu când se va întâmpla asta", a mai declarat Viktor Ianukovici în conferinţa de presă. 

 Le-a cerut scuze veteranilor.

Alte articole din: Ultimele Stiri